Menú

26 d’abr. 2024

Pastís de formatge amb nabius frescos

 


Pastís de formatge amb nabius frescos

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Temps repòs

9/10 hores

Cost per ració

0,60€

 

Un pastís de formatge, suau, cremós, esponjós i deliciós. Els nabius li aporten un toc de frescor i acidesa que li va molt bé. Anima’t a fer-lo, veuràs quin èxit.

 

Ingredients per unes 4 persones:  500 grams de formatge crema (o d’untar, o mascarpone), uns 4 ous, 240ml de llet, 200ml de nata líquida (per muntar, amb més del 36% de greix), 120 grams de sucre, 30 grams de maizena i uns 150 grams de nabius (la quantitat és aproximada, pots posar entre 100 i 200 grams).

El pastís final pesa uns 1400 grams i el motlle és d’uns 22 cm. de diàmetre

  

1.       Primer de tot, mesuro els ingredients i deixo temperar tot una mica. Netejo amb aigua els nabius frescos i els deixo en una escorredora.

2.       Poso el forn a escalfar a uns 180 graus i preparo la reixeta a la safata del mig. També poso el paper de forn al motlle (primer l’humitejo amb les mans mullades, l’arrugo bé i l’estenc dins el motlle) o bé unto amb mantega líquida les parets del motlle i després espolso amb farina (avui posem maizena, així la recepta és sense gluten).

3.       Poso el formatge en un bol, el treballo una mica amb les varilles elèctriques i afegeixo el sucre i bato una estona.

4.       Afegeixo els ous (millor d’un en un) i bato bé.

5.       Afegeixo la llet i bato.

6.       Afegeixo la crema de llet i bato

7.       I afegeixo la farina de blat de moro (maizena) tamisant-la i barrejant-la evitant que surtin grumolls.

8.       En aquest punt, aboco tot al motlle que anirà al forn.

9.       Aboco els nabius per tot el motlle, veuràs que la majoria acaben flotant dins la massa.

10.   Poso al forn a coure uns 40 minuts

11.   Quan manquin 15 minuts pel final, trec el pastís amb compte i el tapo amb paper d’alumini perquè no es cremi.  Aquesta operació potser l’hauràs de fer abans segons la potència del teu forn. T’aconsello que miris a partir dels 20 minuts de cocció a veure de quin color és la superfície del pastís i si està prou rossa per tapar o no.

12.   Quan porti 40 minuts, aturo el forn i deixo entre 3 i 4 hores acabar de fer-se a poc a poc tal qual sense tocar-lo per res (tapat amb el paper d’alumini).

13.   El trec damunt el marbre de la cuina i deixo reposar fins que es refredi del tot i cap a la nevera, mínim unes 4 hores. Va molt bé deixar-lo més hores si es pot però amb 4 hores ja queda bé.

14.   El trec del motlle i el poso en una safata bonica o un plat. I a servir. Queda un pastís boníssim, amb una textura suau, cremosa i esponjosa i els nabius són increïbles.

 

 

Bon profit!

 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!