Menú

22 de nov. 2024

Pollastre al forn amb patates, llimona i romaní

 


Pollastre al forn amb patates, llimona i romaní

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

2,50€

 

Un pollastre extraordinari, amb les herbes aromàtiques i la llimona que li donen un toc fresc. Junt amb les patates fan un plat complet.

 

Ingredients per unes 4 persones:  un pollastre tallat a octaus, dues llimones, unes branques de romaní, una pastanaga, 4 patates, 3 grans d'all, oli d'oliva, 2 fulles de llorer, pebre negre, sal

 

 

1.       Primer de tot, poso el forn a escalfar a uns 180 graus.

2.       Trec unes tires de pell de la llimona

3.       En un got barrejo el suc de la llimona, les tires picades, romaní picat, pebre negre, sal, oli i aigua. Alerta! La faré servir per marinar les patates, per pintar la base de la safata i per pintar el pollastre.

4.       Tallo les patates i en un bol les barrejo amb la vinagreta d’abans.

5.       En una safata de forn poso uns grans d’all, branques de romaní, un xic de la vinagreta de llimona i una pastanaga a trossos.

6.       Hi poso les patates tot fent un llit, de base.

7.       Salpebro el pollastre i el col·loco damunt les patates.

8.       Pinto el pollastre amb la vinagreta de llimona. Un raig de brandi i cap al forn a coure uns 45 minuts a uns 180 graus.

9.       Deixo reposar una estona abans de servir a taula.

Aquest plat guanya d’un dia per l’altre.

 

Bon profit!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!