La magrana és una fruita amb un potencial antioxidant que ajuda molt a lluitar contra l'envelliment cel·lular.
Es poden trobar en aquesta època de l'any, la tardor i donen un toc festiu a molts plats. Proveu de posar unes perles de magrana en una amanida, el canvi és impressionant.
Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora’
|
Cost per ració
|
0,50€
|
1)
Batem el mascarpone amb el sucre (unes 2
cullerades).
2)
Muntem la nata i a mig muntar hi afegim 1
cullerada de sucre i acabem de muntar fins que quedi ben forta. Un truc: com
més freda és la crema de llet queda millor i també fer-ho a velocitat ràpida.
3)
Barregem la nata i el formatge en un bol
grandet.
4)
Muntem les clares a punt de neu amb un
polsim de sal i també a temperatura ben freda.
5)
En el mateix bol del formatge hi afegim les
clares muntades i barregem amb delicadesa procurant que es mantingui l’aire i
la textura. Reservem a la nevera
6)
Ara farem una espècie de caramel amb les
magranes. Desgranem les magranes procurant que quedin ben netes de pells. En
separem unes quantes per decorar. Ho
posem en un cassó al foc amb la mateixa quantitat de magranes que de sucre i deixem coure, s’anirà
reduint i espessint. Quan tingui aparença de xarop líquid parem el foc i reservem. En el meu cas volia aconseguir una textura de melmelada però em vaig passar amb la cocció i vaig fer un caramel que, en refredar-se, va quedar dur, això sí, bo.
7)
La resta de grans de magrana les posem en
un bol amb 1 cullerada de sucre i un bon raig de vi dolç i ho deixem marinar 1
hora.
8)
Ara muntem les copes. A la base de les copes hi aboquem una mica de vi dolç
amb magranes, a sobre una bona capa de
mousse, saltegem de granets de magrana, una altra capa de mousse i a sobre de
tot un raig de xarop de magrana. Reservem a la nevera fins l’hora de menjar.
Us he de dir que a mi el xarop de magrana no em va quedar amb la textura que volia, vaig acabar fent un caramel i que, un cop fred, va quedar dur. Però bo sí que va quedar. Per això us aviso que el temps de cocció del xarop hauria de ser d'uns 15 minuts com a molt.
Us he de dir que a mi el xarop de magrana no em va quedar amb la textura que volia, vaig acabar fent un caramel i que, un cop fred, va quedar dur. Però bo sí que va quedar. Per això us aviso que el temps de cocció del xarop hauria de ser d'uns 15 minuts com a molt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!