Albergínies farcides de bolonyesa vegana
Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació temps de gratinar |
2 hores 20’ |
Cost per ració |
2,10€ |
Ara que tenim bones albergínies, bé de
preu, i d’aprop, aprofito per cuinar-les. Un plat boníssim, ple de bones
propietats i no massa complicat de fer. El pots fer el dia abans i gratinar una
estona abans de servir-lo. Prova-ho, ja veuràs. Per mi, una de les claus és l’alfàbrega
fresca, li aporta unes aromes i sabors deliciosos. Avui les he fet totalment veganes però si vols, pots gratinar-les amb formatge, quedaran boníssimes.
Ingredients per unes 5 persones (com a plat principal calculo una
albergínia per persona, o sigui, dues meitats farcides, si es vol amb guarnició
calcula la meitat per persona):
Per la massa: 5 albergínies, 200 grams de
soja texturitzada, 400 ml d’aigua o brou vegetal, 6 o 7 dents d’all, 2 cebes, 750 kg. de tomàquet triturat, un pebrot verd, salsa de soja, un manat d’alfàbrega
fresca, un grapat d’orenga fresca o seca picada, sal, pebre i oli d’oliva, i per gratinar: pa ratllat i pinyons (al gust)
1.
Primer de netejo les albergínies i les asseco bé.
Tallo la part verda i després les tallo per la meitat a lo llarg. Faig uns
talls transversals sense arribar a la pell. Salo, els giro i els poso en un
escorredor durant una mitja hora perquè suï i tregui la fortor. Després les
passo per paper de cuina per assecar-les bé i les col·loco en una safata de
forn cap per amunt
2.
Poso a coure les albergínies durant uns 30 minuts a
170 graus, alerta, cada forn necessita un temps diferent. Si punxes una
albergínia veus si està tova i feta. Aturo el forn i deixo reposar i refredar.
3.
Quan pugui treballar-ho (temperatura que no cremi),
trec la safata i amb una cullera, ganivet o jo avui amb una cullera de fer
gelats, vaig traient la carn de l’albergínia, deixant la coberta prou muntada
per després farcir-la. Deixo aquests daus d’albergínia en un plat i amb unes
tisores ho tallo perquè sigui més petit.
4.
En un bol aboco la soja texturitzada i cobreixo amb l’aigua
bullint, tapo i deixo mitja horeta perquè s’hidrati bé.
5.
Pico la ceba, les dents d’all (jo en deixo un parell
per aromatitzar l’oli) i el pebrot verd.
6.
En una paella aboco oli d’oliva i les dents d’all
senceres o a làmines a foc lent perquè l’oli prengui el sabor de l’all. Trec
les dents d’all.
7.
Aboco la ceba picada i coc uns 5 minuts, afegeixo el
pebrot verd i l’all picats i coc uns minuts fins que vegi que estan fets.
8.
Remeno la soja, aboco salsa de soja al gust i l’aboco
a la paella. Remeno i coc uns minuts
9.
Ara afegeixo la carn de les albergínies i remeno.
Salpebro al gust.
10.
Incorporo el tomàquet natural triturat i ho barrejo
tot bé.
11.
Afegeixo l’orenga i les fulles d’alfàbrega tallades
petites, remeno i coc uns 15 minuts a foc mig.
12.
Deixo descansar la salsa bolonyesa.
13.
En aquests moments, si és el dia abans, deso la bolonyesa
en un taper i a la nevera i faig el mateix amb les mitges parts de les
albergínies. Tot a la nevera i l’endemà farciré i gratinaré.
14.
Poso el forn a preescalfar a 180 graus.
15.
Poso les mitges albergínies en una safata per anar al
forn, i les farceixo amb la bolonyesa.
Espolso pa ratllat per sobre i col·loco uns pinyons que, prèviament, he tingut submergits en aigua durant uns minuts perquè s'hidratin, així aguanten més al forn sense cremar-se.
16. Ho poso al forn a gratinar
uns 10 minuts. Vigilo que no es cremi però sí que quedin daurades per sobre. I
ja està.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!