Menú

20 de maig 2022

Albergínies farcides de bolonyesa vegana

 



Albergínies farcides de bolonyesa vegana

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

temps de gratinar

2 hores

20’

Cost per ració

2,10€

 

Ara que tenim bones albergínies, bé de preu, i d’aprop, aprofito per cuinar-les. Un plat boníssim, ple de bones propietats i no massa complicat de fer. El pots fer el dia abans i gratinar una estona abans de servir-lo. Prova-ho, ja veuràs. Per mi, una de les claus és l’alfàbrega fresca, li aporta unes aromes i sabors deliciosos. Avui les he fet totalment veganes però si vols, pots gratinar-les amb formatge, quedaran boníssimes. 

  

Ingredients per unes 5  persones (com a plat principal calculo una albergínia per persona, o sigui, dues meitats farcides, si es vol amb guarnició calcula la meitat per persona):

Per la massa: 5 albergínies, 200 grams de soja texturitzada, 400 ml d’aigua o brou vegetal, 6 o 7 dents d’all, 2 cebes, 750 kg. de tomàquet triturat, un pebrot verd, salsa de soja, un manat d’alfàbrega fresca, un grapat d’orenga fresca o seca picada, sal, pebre i oli d’oliva,  i per gratinar: pa ratllat i pinyons (al gust)

 

1.       Primer de netejo les albergínies i les asseco bé. Tallo la part verda i després les tallo per la meitat a lo llarg. Faig uns talls transversals sense arribar a la pell. Salo, els giro i els poso en un escorredor durant una mitja hora perquè suï i tregui la fortor. Després les passo per paper de cuina per assecar-les bé i les col·loco en una safata de forn cap per amunt

2.       Poso a coure les albergínies durant uns 30 minuts a 170 graus, alerta, cada forn necessita un temps diferent. Si punxes una albergínia veus si està tova i feta. Aturo el forn i deixo reposar i refredar.

3.       Quan pugui treballar-ho (temperatura que no cremi), trec la safata i amb una cullera, ganivet o jo avui amb una cullera de fer gelats, vaig traient la carn de l’albergínia, deixant la coberta prou muntada per després farcir-la. Deixo aquests daus d’albergínia en un plat i amb unes tisores ho tallo perquè sigui més petit.

4.       En un bol aboco la soja texturitzada i cobreixo amb l’aigua bullint, tapo i deixo mitja horeta perquè s’hidrati bé.

5.       Pico la ceba, les dents d’all (jo en deixo un parell per aromatitzar l’oli) i el pebrot verd.

6.       En una paella aboco oli d’oliva i les dents d’all senceres o a làmines a foc lent perquè l’oli prengui el sabor de l’all. Trec les dents d’all.

7.       Aboco la ceba picada i coc uns 5 minuts, afegeixo el pebrot verd i l’all picats i coc uns minuts fins que vegi que estan fets.

8.       Remeno la soja, aboco salsa de soja al gust i l’aboco a la paella. Remeno i coc uns minuts

9.       Ara afegeixo la carn de les albergínies i remeno. Salpebro al gust.

10.   Incorporo el tomàquet natural triturat i ho barrejo tot bé.

11.   Afegeixo l’orenga i les fulles d’alfàbrega tallades petites, remeno i coc uns 15 minuts a foc mig.

12.   Deixo descansar la salsa bolonyesa.

13.   En aquests moments, si és el dia abans, deso la bolonyesa en un taper i a la nevera i faig el mateix amb les mitges parts de les albergínies. Tot a la nevera i l’endemà farciré i gratinaré.

14.   Poso el forn a preescalfar a 180 graus.

15.   Poso les mitges albergínies en una safata per anar al forn, i les farceixo amb la bolonyesa.  Espolso pa ratllat per sobre i col·loco uns pinyons que, prèviament, he tingut submergits en aigua durant uns minuts perquè s'hidratin, així aguanten més al forn sense cremar-se.

16. Ho poso al forn a gratinar uns 10 minuts. Vigilo que no es cremi però sí que quedin daurades per sobre. I ja està.

 

Bon profit!








































 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!