Menú

15 d’oct. 2021

croquetes veganes de rovellons i ceba




T'imagines aquell sabor a bosc intens dins una croqueta? Aprofitem aquesta tardor amb abundància de bolets per fer aquestes croquetes que avui només les faré amb rovellons, un bolet molt apreciat a Catalunya i que li dona un sabor molt característic. Per suavitzar-lo hi poso també força ceba que és una bona germana. Amb tot això aconsegueixo unes croquetes delicioses, cremoses i amb un intens sabor.
Si les fas un cop, les faràs més cops. 
T'animes ?


Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h

Temps de repòs

Temps de fer les formes

6/12h

30’

Temps de fregir

15’

Cost per croqueta

0,22€ 


Ingredients per unes 50 croquetes : uns 800ml de beguda O llet de civada (o una altra beguda vegetal), uns 250 grams de farina, 1 kg de rovellons (poden ser a trossos que surten més bé de preu), 2 cebes grans, oli d’oliva, sal i pebre.


  1. Primer de tot netejo bé els rovellons. Com? cadascú ho fa diferents però jo poso el rovelló sota l’aixeta i amb els dits vaig traient les herbes i cosetes que trobo. Aleshores els tallo a trossets mitjans o petits i els poso a escórrer..

  2. Poso oli d’oliva amb unes làmines d’all i un bitxo (si es vol donar-li un toc picant).  Ho aromatitzo uns 5/7 minuts a foc lent. I trec alls i bitxo.

  3. Poso la ceba i la sofregeixo (la ceba tallada molt ben trinxada, tot i que després ho passaré pel turmix).

  4. Quan estigui feta hi afegeixo els rovellons i els coc a foc mig entre 10 i 15 minuts. Salpebro al gust.

  5. Ho passo pel turmix perquè quedi com una pasta. Si queda algun trosset petit, no passa res, ens el trobarem quan mengem la croqueta. I té certa gràcia, no? 

  6. Ara faré una beixamel dins la massa. Com? 

  7. Afegeixo farina i barrejo. Així aconsegueixo una pasta espessa i homogènia. Després afegeixo la llet vegetal tot barrejant i miro que que em quedi una pasta espessa. 

  8. Apago el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Aboco la massa en un bol, tapo amb film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar.

  9. L’endemà (o al cap d’unes 3 o 4 hores),  faig les formes de les croquetes. Si ho necessito per espessir hi afegeixo pa ratllat. Poso dos plats: un amb pa ratllat i l’altre amb llet vegetal. Primer les passo per la llet vegetal i després per pa ratllat. 

  10. Les fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent.

Si les vull congelar, en el punt 9 les col·loco en tapers o bosses i al congelador. 

 


Bon profit!
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!