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27 de maig 2022

Paella vegana valenciana

 


paella vegana valenciana


Dificultat

Mitjana

Temps

1h. 30’

Cost per ració

1,20€

Aquí tots els ingredients són necessaris però, sens dubte, el que li dona el toc valencià són els garrofons Què són els garrofons?  Són unes mongetes grans amb forma de mitja lluna molt característiques. Recorden a les faves. Tenen moltes propietats, com totes les llegums, proteïnes vegetals d'alta qualitat i són riques en àcid fòlic, fibra, potasi i ferro. I li donen a la paella valenciana el toc bàsic. Tot i que en aquest cas l'he adaptat a un plat totalment vegà. Jo les compro en supermercats grans en la secció de congelats però si tens l'oportunitat de comprar-les cuites o seques, molt millor. 

Ingredients per una sopa per unes 8 persones:  300 Ingredients per unes 8 persones:  8 tasses d’arròs bomba cru, un bon grapat d’aquestes verdures: un pebrot verd, un pebrot vermell, dos carbassons, mitja cabeça d’alls, una ceba, 5 tomàquets madurs, uns 300 grams de mongeta verda, mig quilo de garrofons i mig quilo de pèsols (els dos últims els he comprat congelats), el doble de volum de l’arròs en brou vegetal, una fulla de llorer, un polsim de sal, pebre al gust, un bitxo (opcional)

 

1.     Primer de tot mesuro els ingredients, netejo les verdures i tallo a daus ben petits les verdures.

2.     Poso en una paella ampla i baixa els alls i el bitxo amb oli d’oliva a foc baix perquè s’aromatitzi l’oli.

3.     Afegeixo la ceba trossejada i coc uns cinc minuts

4.     Afegeixo els pebrots i coc cinc minuts més

5.     Ara afegiré la mongeta verda, els tomàquets, els garrofons i deixo coure uns 10 o 15 minuts. 

6.     És l’hora d’afegir els carbassons i els pèsols i deixar coure uns 5 o 6 minuts.

7.     Salpebrar, i un polsim de pebrot vermell dolç, remenar i deixar reposar fins l’hora de fer l’arròs.

8.     Mitja hora abans de dinar, poso el brou a escalfar. Escalfo el sofregit i afegeixo l’arròs, que es faci uns minuts, fins que canviï de color (un xic transparent). 

9.     En aquests moments rectifico en espècies si cal : sal, pebre,... tasto i rectifico (tenir en compte si després hi afegiré un brou salat o no)

10. Afegeixo el brou calent

11. Abaixo la temperatura i coc en tres tempus diferenciats. En total seran 15 minuts de cocció i 5 minuts de repòs amb foc tancat. Els primers 5 minuts a foc fort, els segons 5 minuts a foc baix i els últims 5 minuts a foc fort. I per acabar, 5 minuts tapat fora del foc. Tot sempre amb la paella tapada perquè tot es faci bé. I sense remenar per res. 
























Paella vegana valenciana


Garrofons cuits (congelats)


En la paellera a fuego medio poner un poco de aceite e ir agregando los ingredientes en este orden: cebolla, seitán, champiñones, calabacín, judías, garrofón, tomate, ajo, pimentón, cúrcuma, sal.


Cuando esté todo bien dorado añadir el agua o caldo y el arroz integral (previamente lavado) y dejar cocinar a fuego medio/bajo durante 50 minutos. Probar de sazón.


Cuando falten unos 10-15 minutos añadir la ramita de romero.


2a recepta

Paella Vegana. La paella es uno de los platos más típicos de la gastronomía española. Esta paella es vegana y es más sana, ligera y económica que la tradicional | danzadefogones.com #danzadefogones #vegano #singluten

La paella es uno de los platos más conocidos de la gastronomía española y con lo que me gusta el arroz no podía faltar una paella vegana en el blog. Espero que no haya ningún purista especialista en paellas porque mi versión no es exactamente la tradicional (es más bien arroz con cosas), aunque a mi me encanta y es muy saludable y ligera

He utilizado mis verduras preferidas para este plato, pero puedes utilizar cualquiera. A veces también añado algas porque son muy nutritivas y le dan un sabor a mar muy interesante, aunque ésta es mi receta preferida, por eso es la que comparto. Por si te interesa, suelo usar alga wakame, que hidrato en agua caliente y luego uso ese misma agua para hacer la paella si no tengo un buen caldo de verduras a m


Para hacer la paella lo ideal es usar caldo de verduras pero que sea natural, evita los caldos del supermercado y las pastillas concentradas porque suelen estar llenas de aditivos y conservantes. Si no tienes caldo a mano o no te apetece prepararlo puedes usar agua sin problemas, la paella también queda espectacular

La paella tradicional suele hacerse con arroz bomba (o eso tengo entendido), pero yo prefiero usar arroz basmati porque tiene un índice glucémico más bajo, aunque lo ideal sería utilizar arroz integral, al que por cierto, parece que le estoy pillando el punto, así que espero publicar alguna receta pro


Para darle color a la paella es común utilizar azafrán, colorante alimentario o cúrcuma. Yo me decanto siempre por la última opción porque la cúrcuma es un potente alimento anticáncer con unas propiedades estupendas (es ideal para prevenir el alzheimer) y es más económica que el azafrán. El colorante es un producto artificial que no es bueno para nuestra salud, como cualquier otro colorante, así que te recomiendo que no los consumas, sobre todo si puedes utilizar un sustituto barato y sano como la cúrc


2 cucharadas de aceite de oliva virgen extr

4 dientes de aj

1/2 ceboll

1/2 pimiento roj

1/2 pimiento verd

2 tomate

1 taza de corazones de alcachofas congelados (120 gramos

1/2 taza de judías verdes congeladas (75 gramos

1/2 taza de guisantes congelados (65 gramos

1 y 1/4 tazas de arroz Basmati (240 gramos

4 tazas de caldo de verduras (1 litro

2 cucharaditas de cúrcum

1 cucharadita de pimentón dulc

Sal y pimienta negra al gusto (opcional


Echa el aceite en la paella y cuando esté caliente echa los ajos, la cebolla, el pimiento rojo y el pimiento verde, todos ellos troceados. Cocina a fuego medio hasta que se doren

Echa los tomates y cocina durante unos 5 ó 10 minutos

Añade los corazones de alcachofas, las judías verdes y los guisantes y cocina unos 5 minutos más

Echa el arroz y déjalo hasta que los bordes empiecen a trasparentarse. Añade el caldo (que ha de estar caliente), la cúrcuma y el pimentón. Salpimenta al gusto

Deja cocinar a fuego medio o medio alto durante unos 15 ó 20 minutos o hasta que el arroz esté hecho. Si necesita más caldo, añade más sobre la marcha

Lo ideal es dejar reposar la paella tapada antes de comerla, al menos 5 ó 10 minutos......nes)ea)))))seoaoaxxxEntesaz4sssesl.es★TAnaten e.ica.n uma.n nto.a.ten r.ano.a. aea?rú





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