Menú

1 de març 2024

Tàrtar de salmó i alvocat

 

Tàrtar de salmó i alvocat

 

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

5,90€

 

Un tàrtar deliciós, fet amb aquest peix tan amorós, el salmó. L’alvocat li aporta frescura igual que la llima i la llimona.

 

Ingredients per unes 4 persones:  mig quilo de salmó (si el compres fresc, cal congelar-lo uns cinc dies com a mínim, per evitar el tema dels anisakis), 2 cebes tendres, 4 tomàquets madurs,  1 llimona, 1 llima, 2 alvocats, oli d’oliva, sal, salsa Worcertershire o perrins   (2 cullerades),mostassa (2 cullerades) vinagre de poma (2 cullerades), salsa de soja (2 cullerades). I va molt bé també tenir cebollí, coriandre i julivert frescos

 

1.       Primer de tot trec el salmó del congelador i el deixo descongelar, va molt bé treballar-lo un xic congelat però això no és important. Cal treure la pell i les espines. El tallo ben petit a daus.  El deixo en un bol.

2.       Afegeixo al bol el suc de la llima, la mostassa, la salsa perrins, dues cullerades d’oli d’oliva, el vinagre, la salsa de soja, una mica de cebollí o coriandre picats. Remeno tot bé. Tapo i deixo reposar a la nevera com a mínim mitja hora. Jo ho deixo una horeta.

3.       Tallo cebes, tomàquets a daus petits (prèviament escaldats i sense pell i sense llavors) i en un bol barrejo l'alvocat, cebes, tomàquets amb el suc d'una llimona i cebollí i deixo reposar una estona a la nevera (amb 15 O 20 minuts n'hi ha prou)

4.       Quan el salmó ha reposat prou.

5.    Trec els dos bols de la nevera i...

6.       En un plat amb una anella rodona d’emplatar poso una base d’alvocat (pressiono una mica sense aixafar) i a sobre una capa de salmó marinat i pressiono sense aixafar. Trec l’anella, decoro amb herbes al gust i a taula.

 

 

Bon profit!





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!