Sopa de ceba amb ou
Dificultat |
Mitjana |
temps |
45’ |
Cost per ració |
1,30€ |
Una sopa molt senzilla, amb pocs diners
i molt adequada per aquests dies de fred. A casa ens agrada menjar-nos-la al
vespre, per sopar. Els ingredients és fàcil que els tinguis per casa.
Ingredients:
Per cada ració uso: 1 tassa de brou de verdures casolà (200-250ml), una
ceba, 2 torrades de pa, un parell d'ous, oli, sal, pebre i formatge ratllat
1.
Primer de tot faig un brou amb verdures. Si ja el tinc fet
el poso a escalfar (una tassa gran per persona)
2.
En una paella amb un raig d’oli d’oliva fregeixo la
ceba tallada a làmines fines (mireu les fotos, pots veure un petit truc per
tallar la ceba sense perill (usant una forquilla i un ganivet ben esmolat). La coc
a foc lent. Remeno de tant en tant i a mitja cocció hi afegeixo un parell de cullerades
de postres de sucre morè. Quan ja te un color daurat ben bonic ja està. Més o
menys aquesta operació dura entre 25 i 30 minuts. Aparto la ceba i la poso en
una cistella per escórrer el líquid sobrer
3.
Poso el forn a escalfar (de sota i de sobre) a uns 180
graus.
4.
En una cassoleta individual o en un bol col·loco la
ceba a la base deixant un forat al mig pels ous.
5.
Aboco un parell d’ous sencers amb compte que el rovell
no s’obri dins el forat que he deixat a la base del bol (o cassoleta),
salpebro.
6.
Poso un parell de torrades de pa o pa del dia abans,
un raig d’oli i...
7.
Ho cobreixo amb el brou ben calent.
8.
Espolso formatge ratllat i col·loco al forn a gratinar
durant uns 10 o 15 minuts a una temperatura d’uns 180 graus.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!