Menú

20 de gen. 2023

Sopa de ceba amb ou

 


Sopa de ceba amb ou

  

Dificultat

Mitjana

temps

45’

Cost per ració

1,30€

 

Una sopa molt senzilla, amb pocs diners i molt adequada per aquests dies de fred. A casa ens agrada menjar-nos-la al vespre, per sopar. Els ingredients és fàcil que els tinguis per casa.

  Ingredients:

Per cada ració uso: 1 tassa de brou de verdures casolà (200-250ml), una ceba, 2 torrades de pa, un parell d'ous, oli, sal, pebre i formatge ratllat

 

1.       Primer de tot  faig un brou amb verdures. Si ja el tinc fet el poso a escalfar (una tassa gran per persona)

2.       En una paella amb un raig d’oli d’oliva fregeixo la ceba tallada a làmines fines (mireu les fotos, pots veure un petit truc per tallar la ceba sense perill (usant una forquilla i un ganivet ben esmolat). La coc a foc lent. Remeno de tant en tant i a mitja cocció hi afegeixo un parell de cullerades de postres de sucre morè. Quan ja te un color daurat ben bonic ja està. Més o menys aquesta operació dura entre 25 i 30 minuts. Aparto la ceba i la poso en una cistella per escórrer el líquid sobrer

3.       Poso el forn a escalfar (de sota i de sobre) a uns 180 graus.

4.       En una cassoleta individual o en un bol col·loco la ceba a la base deixant un forat al mig pels ous.

5.       Aboco un parell d’ous sencers amb compte que el rovell no s’obri dins el forat que he deixat a la base del bol (o cassoleta), salpebro.

6.       Poso un parell de torrades de pa o pa del dia abans, un raig d’oli i...

7.       Ho cobreixo amb el brou ben calent.

8.       Espolso formatge ratllat i col·loco al forn a gratinar durant uns 10 o 15 minuts a una temperatura d’uns 180 graus.

 

 

Bon profit!

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!