Menú

5 de maig 2023

pastís de formatges suaus (mascarpone i d'untar) amb base de galeta

 


Hi ha molts tipus de pastissos de formatge però aquest és un dels que queda bé, boníssim, senzill, i atipa molt. El color daurat de sobre li donen una presència casolana molt bonica. T'animo a fer-lo, el mascarpone és un formatge suau i és deliciós.



Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

0,80€


Ingredients per un pastís per unes 6 persones (motlle de 20 cm diàmetre) :

1 tarrina de formatge d’untar (200 grams), una tarrina de formatge mascarpone (250 grams), 3 ous mitjans, 1 vas petit de llet (200 ml.),  200 ml. de nata líquida, 7 cullerades de sucre, la pell ratllada d’una llimona, 1 cullerada i mitja de maicena. Per la base: galetes tipus maria triturades (un paquet, uns 200 grams)  i mantega (uns 80 grams).

 

1.    En un motlle de pastissos i per forn poso paper de forn remullat (per poder-lo adaptar millor al motlle) cobrint la base i les parets. Si ho veig massa mullat, hi passo un paper de cuina per l’excedent d’aigua. 

2.   Faig la base. Trituro les galetes i les poso en un bol, escalfo la mantega per poder-la treballar millor i l’afegeixo a les galetes. La quantitat, jo ho faig a ull, vaig afegint mantega segons demana la massa. Avui he fet servir unes 20 galetes (uns 200 grams)  i uns 80 grams de mantega fosa.

3.   Poso a escalfar el forn a uns 150 graus (de sota)

4.   Treballo la massa  de les galetes amb les mans i quan ja la tinc força treballada omplo la base d’un motlle per a pastissos (d’aquells que es desmunten) i vaig compactant fins que tingui una bona base

5.   En un bol barrejo tota la resta d’ingredients i bato bé. Primer poso els formatges i els ous i després vaig afegint la resta d’ingredients. Queda una massa cremosa i sense grumolls. Un consell: jo barrejo la maicena apart amb la llet tèbia i ho treballo amb varilles fins que no hagi grumolls. Després ho afegeixo a la massa. La farina de blat de moro és el que ens pot donar més problemes amb el tema dels grumolls.

6.   Aboco la massa damunt la base de galetes dins el motlle

7.   Ho coc uns 40’ aproximadament. Ho faig amb el forn de sota perquè no se’m cremi de sobre però si es tapa amb paper d’alumini es podria coure amb el forn de sota i de sobre sense problemes i seria més ràpid (uns 25’)

8.   Miro i si està cuit (pots fer la prova de punxar la massa i que surti neta), aturo el forn i el deixo reposar amb la porta del forn oberta. Això va molt bé perquè el pastís s’acabi d’assentar.

9.   Després el trec i el deixo refredar a temperatura ambient.

10.  I cap a la nevera un parell d’hores.

11. Es treu del motlle i es pot decorar amb unes fruites (maduixes, gerds) o acompanyar d’una melmelada de fruits vermells per exemple.

 

Bon profit!

 

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!