Pastís fred de verdures amb base de pa
de motlle
Dificultat |
Fàcil |
Temps de repòs temps de preparació |
6 hores 40’ |
Cost per ració |
1,80€ |
Aquest pastís el vaig fer per celebrar
el 22è aniversari de la meva filla gran. És un pastís vegetarià, senzill de fer
i que permet variacions. Bàsicament són pisos amb pa de motlle untat amb maionesa
i amb un farcit de cruditès tallades en juliana amb enciam iceberg, alvocat,
blat de moro, etc. La presentació és una de les claus del pastís, queda molt
bonic i és molt bo.
Ingredients per un pastís per unes 4 persones:
Unes 15 llesques de pa de motlle (millor sense crosta), jo he fet servir un paquet. 1 alvocat, 1 pot de pebrots del piquillo, 1 pot de blat de
moro, mig enciam iceberg, 2 tomàquets tipus pera o de penjar, 1 ceba tendra,
un pot gran de maionesa (o la fas a casa),
I uns tomàquets cirerols per decorar.
1.
Primer de tot netejo i tallo les verdures en juliana.
Barrejo enciam, tomàquet, blat de moro, pebrots del piquillo, ceba i alvocats.
Salpebro al gust i afegeixo un xic d’oli d’oliva.
2.
Agafo un motlle de pastís dels que es desmunten i
forro amb paper de forn o film transparent (el que et vagi millor).
3.
Vaig col·locant una base de pa de motlle omplint tota
la base, cal anar tallant el pa segons demani el motlle.
4.
Unto amb maionesa el pa de motlle i col·loco una part
del farcit de cruditès.
5.
Vaig fent pisos (a gust de cadascú, com més alt més
vistós)
6.
Quan arribo a damunt de tot, tapo amb pa de motlle
sense untar. Tapo i deixo a la nevera almenys unes 6 hores perquè reposi i es
compacti una mica.
7.
Trec del motlle i unto parets i sostre amb maionesa.
Decoro amb les tires de les cebes (la tija que és més verda), i amb els
tomàquets cirerols i a taula!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!