16 de set. 2022

pastís fred de verdures amb base de pa de motlle

 


Pastís fred de verdures amb base de pa de motlle

  

Dificultat

Fàcil

Temps de repòs

temps de preparació

6 hores

40’

Cost per ració

1,80€

 

Aquest pastís el vaig fer per celebrar el 22è aniversari de la meva filla gran. És un pastís vegetarià, senzill de fer i que permet variacions. Bàsicament són pisos amb pa de motlle untat amb maionesa i amb un farcit de cruditès tallades en juliana amb enciam iceberg, alvocat, blat de moro, etc. La presentació és una de les claus del pastís, queda molt bonic i és molt bo.

 


Ingredients per un pastís per unes 4 persones:

Unes 15 llesques de pa de motlle (millor sense crosta), jo he fet servir un paquet. 1 alvocat, 1 pot de pebrots del piquillo, 1 pot de blat de moro, mig enciam iceberg, 2 tomàquets tipus pera o de penjar, 1 ceba tendra, un pot gran de maionesa (o la fas a casa),

I uns tomàquets cirerols per decorar.

 

1.       Primer de tot netejo i tallo les verdures en juliana. Barrejo enciam, tomàquet, blat de moro, pebrots del piquillo, ceba i alvocats. Salpebro al gust i afegeixo un xic d’oli d’oliva.

2.       Agafo un motlle de pastís dels que es desmunten i forro amb paper de forn o film transparent (el que et vagi millor).

3.       Vaig col·locant una base de pa de motlle omplint tota la base, cal anar tallant el pa segons demani el motlle.

4.       Unto amb maionesa el pa de motlle i col·loco una part del farcit de cruditès.

5.       Vaig fent pisos (a gust de cadascú, com més alt més vistós)

6.       Quan arribo a damunt de tot, tapo amb pa de motlle sense untar. Tapo i deixo a la nevera almenys unes 6 hores perquè reposi i es compacti una mica.

7.       Trec del motlle i unto parets i sostre amb maionesa. Decoro amb les tires de les cebes (la tija que és més verda), i amb els tomàquets cirerols i a taula!

 


Bon profit!

 



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!