Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
|
1h30’
|
Temps de repòs
|
12h/24h
|
Temps de fregir
|
15’
|
Cost per croqueta
|
0,06€ (6 cèntims)
|
Ingredients per unes 45/50 croquetes: 1 ceba
mitjana, una mica més d’un quilo de pastanagues (uns 1300 grams), 2 carbassó d’uns 200 grams
aprox, uns 50 grams de farina, uns 150 grams de pa ratllat, 200 ml. De crema de
llet, 3 ous, oli d’oliva, sal i pebre.
1) Primer
de tot ratllo les pastanagues (les puc passar per la trituradora o bé ratllar a
mà. Això ja va a gustos. Faig el mateix
amb el carbassó. En el cas de les pastanagues trec la pell però amb el carbassó
mantinc la pell.
2) Poso
en una paella la ceba triturada amb oli d’oliva i fregeixo uns 5 minuts.
3) Hi
afegeixo la pastanaga ratllada i el carbassó i coc uns 15 minuts
aproximadament, salpebro al gust. Miro el nivell d’hidratació i si cal afegeixo
més oli.
4) Afegeixo
la farina i remeno bé.
5) Afluixo
el foc i afegeixo la crema de llet. Amb això el que busco és incorporar dins la
massa una beixamel perquè quedi ben unida i enganxada.
6) Apago
el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Aboco la massa en un bol, tapo amb
film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar.
7) L’endemà
faig les formes de les croquetes, les passo per ou batut primer i després per
pa ratllat
8) Les
fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent.
Si les vull congelar, en
el punt 7 les col·loco en tapers o bosses i al congelador.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
fregeixo la ceba |
![]() |
coc la pastanaga |
![]() |
i el carbassó |
![]() |
afegeixo la farina |
![]() |
i la crema de llet |
![]() |
a arrebossar ! |
![]() |
una croqueta ben mona |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!