Menú

20 de set. 2019

croquetes de pastanaga, ceba i carbassó




Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
1h30’
Temps de repòs
12h/24h
Temps de fregir
15’
Cost per croqueta
0,06€ (6 cèntims)

Ingredients per unes 45/50 croquetes: 1 ceba mitjana, una mica més d’un quilo de pastanagues (uns 1300 grams), 2 carbassó d’uns 200 grams aprox, uns 50 grams de farina, uns 150 grams de pa ratllat, 200 ml. De crema de llet, 3 ous, oli d’oliva, sal i pebre.

1)     Primer de tot ratllo les pastanagues (les puc passar per la trituradora o bé ratllar a mà. Això ja va a gustos.  Faig el mateix amb el carbassó. En el cas de les pastanagues trec la pell però amb el carbassó mantinc la pell.
2)    Poso en una paella la ceba triturada amb oli d’oliva i fregeixo uns 5 minuts.
3)    Hi afegeixo la pastanaga ratllada i el carbassó i coc uns 15 minuts aproximadament, salpebro al gust. Miro el nivell d’hidratació i si cal afegeixo més oli.
4)    Afegeixo la farina i remeno bé.
5)    Afluixo el foc i afegeixo la crema de llet. Amb això el que busco és incorporar dins la massa una beixamel perquè quedi ben unida i enganxada.
6)    Apago el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Aboco la massa en un bol, tapo amb film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar.
7)    L’endemà faig les formes de les croquetes, les passo per ou batut primer i després per pa ratllat
8)    Les fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent.
Si les vull congelar, en el punt 7 les col·loco en tapers o bosses i al congelador.



Bon profit!





els ingredients


fregeixo la ceba



coc la pastanaga


i el carbassó


afegeixo la farina


i la crema de llet

a arrebossar !



una croqueta ben mona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!