Menú

4 de juny 2021

Alls marinats amb herbes



Dificultat

Fàcil

Temps de preparació

Temps de marinar

30’

21 dies

Cost per ració (un pot amb 500 grams d’alls)

3€

 

 Els alls tenen unes propietats que els fan molt interessants per la nostra salut. De fet són els antibiòtics naturals per excel·lència. Però el seu sabor i olor tan forts fan que molts cops ens costin de menjar crus que és com més conserven totes les propietats. Una bona manera de menjar-nos-els són enmig del vermut, amb unes olives i patates.

 Ingredients per un pot d’un litre de capacitat i uns 500 grams d’alls : 500 grams d’alls, dos gots d’aigua (400ml), un got de vinagre de poma (200ml), uns grans de pebre negre, 2 bitxos, mitja llimona, unes branquetes de romaní, unes fulles de llorer, 3 cullerades de sucre, 3 cullerades de sal.

  

1)    1)    Primer de tot em posaré a pelar els alls. Per fer-ho més fàcil el que faig és treure els grans de les cabeces i posar-lo en un bol amb aigua freda.

2)    Quan acabo, els pelo amb facilitat. Els escorro i els deixo apartats

3)    En una olla poso l’aigua, el vinagre, la sal i el sucre a coure.

4)    Quan arrenqui el bull hi aboco els alls i deixo dins 4 minuts amb el foc apagat. Amb això el que faig és treure la fortor de l’all. Però també és cert que hi ha persones a qui agrada molt la fortor, si a casa vostra us agraden crus, directament pots obviar aquest pas i deixar els grans d’all fora de l’olla.

5)    Escorro els alls i els faig refredar per aturar la cocció i deso el suc de la cocció que em servirà pel marinat. El que busco refredant ràpid els alls és aturar la cocció ja que vull que em quedin cruixents i el màxim de crus possibles.

6)    Un cop s’han refredat els alls i el líquid passo a posar-ho tot en el pot per marinar

7)    En un pot de vidre (millor), avui m’ha anat bé un pot d’un litre de capacitat i tapa metàl·lica que tanqui bé.  Vaig posant els alls, i afegint líquid de macerar, i totes les espècies i herbes: el pebre en boletes, el romaní, el bitxo, el llorer i de tant en tant una rodanxa de llimona. I vaig fent fins cobrir tot el pot. Els grans d’all han de quedar ben coberts amb el líquid. Jo al final hi col·loco una rodanxa de llimona a mode de tapa.

8)    Tanco el pot i el deixo girat perquè tot els barregi bé.

9)    I després el deixo en un lloc de la cuina on no hi doni el sol. Ho deixo reposar 21 dies i ja tinc els alls preparats.  Si és estiu amb 2 setmanes n’hi ha prou. Les temperatures més altes acceleren el procés de maceració.

10)  Personalment els deso després a nevera perquè així estan sempre a punts de servir, fresquets per un bon vermut o una amanida. Resulten molt gustosos i són molt bons per la salut com t’he explicat abans.

 Bon profit!

  










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!