Menú

2 d’ag. 2024

pastís de formatge amb cobertura de llimona sense forn



Pastís de formatge amb cobertura de llimona sense forn

 

Dificultat

Difícil 

Temps

2 dies

Cost per ració

1,20€

 

És d’aquells pastissos que triomfen durant tot l’any però especialment a l’estiu és refrescant i molt suau i bo. Això sí, necessites dosis de paciència per tenir-lo fet. I, alerta! Llegeix bé unes explicacions després dels ingredients que s'aniran bé com a experiència compartida.

 

Ingredients per unes 8 persones (i motlle de 20 O 22cm de diàmetre):  

Per la base de galeta: 200 grams de galetes tipus Maria, mitja culleradeta de canyella molta i 75 grams de mantega. I, opcional: 2 cullerades de llet.

Pel farciment de formatge: 300 grams de formatge d’untar, 80 grams de sucre, 500 ml. de nata (líquida, per m/untar), i per la gelatina: un sobre de 85 grams de gelatina de llimona i 300ml. d’aigua. I, opcional, unes gotes d'aroma de llimona.

Per la cobertura de gelatina de llimona: un sobre de 85 grams de gelatina de llimona i 200ml aigua calenta i 200ml aigua freda

Per la decoració de nata muntada: 50 grams de formatge d’untar, una cullerada de sucre glacé i 200ml de nata per muntar. Una llimona o una llima.

 Un apunt abans de començar l'explicació. 

Aquest pastís, el primer cop que el vaig fer, no va quedar gens bonic perque va patir massa calor per un trasllat i es va desmuntar.

El vaig tornar a fer, aquest cop posant-lo al congelador una hora abans de servir. El vaig desemmotllar i servir a taula i tot bé

A les fotos de sota veureu tot el procés del primer pastís i també unes altres del segon pastís 

A l'estiu és un pastís què no vol trasllats ni massa estona fora de nevera. Ha d'estar ben ben fred. Millor més que menys. I, en cas de dubte, un cop fet i encara dins el motlle, cap al congelador per assegurar-se.

.

 

1.       Primer de tot faig la cobertura de galetes. Trituro les galetes amb una picadora, si no en tinc poso les galetes dins una bossa i les pico amb una ma de morter o un got o alguna altra eina similar fins que tinc pols de galeta.

2.       Poso la mantega a fondre fins que sigui líquida. Si vols pots afegir un xic de llet per tal que la base quedi més tova. 

3.       Afegeixo mitja culleradeta de canyella molta a les galetes triturades i afegeixo la mantega fosa i remeno bé. Quan tinc una massa uniforme cobreixo un motlle deixant la base ben compacta.

4.       Poso el motlle a la nevera a refredar.

5.       Ara faig una gelatina de llimona. En un pot alt poso aigua calenta (300ml) i afegeixo la gelatina, remeno bé i deixo refredar a temperatura ambient. Alerta, no poso a la nevera perquè si no quallaria i no ens interessa.

6.       Ara faré la crema de formatge. Poso en un pot el formatge d’untar amb el sucre, remeno i afegeixo la nata líquida. Barrejo bé, amb compte fins que no hagi grumolls.

7.       Afegeixo la gelatina freda al formatge i remeno to bé. En aquests moments pots afegir-hi unes gotes d'aroma de llimona (totalment opcional).

8.       Cobreixo la base del pastís i ho porto a la nevera a refredar mínim unes 6 hores (pots fer-ho d’un dia per l’altre).

9.       L’endemà faig una gelatina de llimona. Barrejo en 200ml d’aigua calenta un sobre de gelatina de llimona (85 grams). Quan està tot barrejat hi afegeixo 200ml d’aigua freda. Deixo refredar a temperatura ambient.

10.   Trec el motlle de la nevera i amb molt de compte cobreixo el pastís. M’ajudo d’una cullera o d’una llengua pastissera per anar deixant caure la gelatina. No la tiris directament per no fer malbé el pastís.

11.   Ho porto a la nevera a refredar (unes 4/6 hores pot ser suficient)

12.   I ara decoro el pastís. Es pot decorar com més t’agradi. Amb unes rodanxes de llimona o llima per sobre o bé com he fet avui. Amb unes flors de nata muntada. Com les he fet? He posat 50 grams de formatge d’untar junt amb una cullerada gran de sucre glacé i 200ml de nata per muntar i ho he muntat tot amb unes varilles elèctriques .Un consell, que els ingredients siguin ben freds així es munta millor. Ho poso tot en una mànega pastissera amb boca arrissada i faig unes flors de decoració. Entremig hi puc posar unes mitges rodanxes de llimona.

 

 

Bon profit!















































Dels errors, s'aprèn 


Aquest és el segon pastís que sí va sortir genial. Vaig fer la meitat de quantitat dels ingredients del primer pastís i en un motlle més petit (18 cm. de diàmetre) i no vaig guarnir amb nata sinó amb llimones fresques i unes  llaminadures de llimona 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!