Menú

3 de març 2023

Espaguetis amb sípia i tomàquet

 


Espaguetis amb sípia i tomàquet

  

Dificultat

Mitjana

temps de cocció

25’

Cost per ració

2,50€

 Uns espaguetis amb sabor a mar deliciosos. I el millor: la salsa es fa mentre es couen els espaguetis. Amb uns vint minuts i escaig ho tens tot llest. Què més vols? Bo, sa, ràpid, fàcil i nutritiu.

  Ingredients per unes 2 persones:

200 grams d’espaguetis, 1 sípia a trossets, unes 4 o 5 cullerades de salsa de tomàquet (jo he fet servir la salsa sants, recepta a sota), 1 bitxo, 3 dents d’all, 1 ceba petita, mig got de vi blanc, un got del brou de la cocció de la pasta, sal, pebre blanca i oli d’oliva.

 salsa de sants de tomaquet i ceba


1.       Primer de tot poso en una paella amb oli d’oliva, un bitxo i unes dents d’all a trossos i a foc lent faig aromatitzar l’oli.

2.       Mentrestant, tallo la ceba a trossos ben petits.

3.       Trec els alls i el bitxo i aboco la ceba a foc mig

4.       En aquest punt poso aigua a escalfar i quan arrenca el bull hi aboco els espaguetis amb un polsim de sal. Faré que es coguin uns 6 minuts, sempre els deixo dos minuts abans del que posi al dente perquè els acabo de coure després a la paella.

5.       Torno a la paella, quan la ceba comença a ser més transparent, afegeixo la sípia tallada a trossos ben petits i ho deixo coure uns minuts (5 o 6). Afegeixo la salsa de tomàquet, remeno i afegeixo el vi blanc i tapo. Ara ho deixo coure tot uns 10 minuts, salpebro al gust.

6.       Escorro els espaguetis i aprofito una part de l’aigua de la cocció.

7.       Aboco el brou dels espaguetis a la paella i afegeixo els espaguetis i ho deixo coure tot un parell de minuts. Remeno bé. I serveixo a taula

 

Bon profit!





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!