Menú

21 d’ag. 2018

pastís de préssec




Dificultat
Mitjana
Temps per fer-lo
1h
Temps per refredar
2h
Temps per pintar amb almívar
10’
Cost per ració
0,40€

Ingredients per un pastis rodó per uns 10 talls:  farem les mides per gots de vidre. 2 ous, 1 got de llet (uns 200ml), 1 got de farina (uns 120 grams), mig got de sucre (uns 125 grams),  4 préssecs (1kg sense pelar), la meitat a dins la massa l’altra meitat per sobre en làmines; un polsim de canyella en pols i un raig de brandi. I per l’almívar: sucre, aigua i fulles de gelatina.

1)     Primer de tot mesurem tots els ingredients. Posem paper de forn en un d’aquells motlles baixets i rodons
2)    Com que tinc un forn molt potent no el poso a preescalfar fins a uns minuts abans.
3)    En un bol aboco per aquest ordre i vaig remenant i incorporant els ingredients un a un: ous sencers, raig de brandi, sucre, la llet i la canyella.
4)    Agafo la meitat dels préssecs pelats i tallats i els passo pel túrmix i els incorporo a la massa.
5)    I per últim afegeixo la farina
6)    Em quedarà una massa fina amb una textura com de puré. Ho aboco al motlle de forn.
7)    Tallo els 2 préssecs restants en làmines en forma de mitges llunes perquè quedi més bonic i els vaig col·locant a poc a poc, amb cura (perquè no s’enfonsin) damunt la massa.
8)    Poso a coure al forn uns 30 minuts a uns 170 graus (en el meu cas és així però molt probablement en altres forns sigui més estona: uns 45/50 minuts)
9)    Mentre la massa és al forn faig un almívar amb 3 làmines de gelatina, mig got d’aigua (200ml) i 3 cullerades de sucre. Poso les làmines de gelatina a hidratar-se amb aigua freda. I poso l’aigua i el sucre en un cassó i deixo coure 7’. En acabat agafo les làmines i les escorro bé i les afegeixo a l’aigua amb sucre, remeno bé un minut i deixo refredar.
10)  Miro si el pastís està cuit clavant una agulla i si surt neta, està ok. Sinó una mica més i ja està.
11)   Trec el pastís, el deixo refredar.
12)  Poso unes maduixes per decorar i pinto amb l’almívar. I reservo a la nevera

Aquest pastís surt molt bé i es pot fer també amb altres fruites com peres o pomes o plàtans.


Bon profit!



els ingredients (vaig afegir un préssec més)

preparem els préssecs


comencem a barrejar ingredients

Afegeix la llegenda


per últim la farina

la massa al motlle i coloquem les mitges llunes de préssec

aíxi queda força presentable

fem l'almívar



1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!