Dificultat
|
Mitjana
|
Temps per fer-lo
|
1h
|
Temps per refredar
|
2h
|
Temps per pintar
amb almívar
|
10’
|
Cost per ració
|
0,40€
|
Ingredients per un pastis rodó per uns 10 talls: farem les mides per gots de vidre. 2 ous, 1
got de llet (uns 200ml), 1 got de farina (uns 120 grams), mig got de sucre (uns
125 grams), 4 préssecs (1kg sense pelar),
la meitat a dins la massa l’altra meitat per sobre en làmines; un polsim de
canyella en pols i un raig de brandi. I per l’almívar: sucre, aigua i fulles de
gelatina.
1) Primer
de tot mesurem tots els ingredients. Posem paper de forn en un d’aquells
motlles baixets i rodons
2) Com
que tinc un forn molt potent no el poso a preescalfar fins a uns minuts abans.
3) En
un bol aboco per aquest ordre i vaig remenant i incorporant els ingredients un
a un: ous sencers, raig de brandi, sucre, la llet i la canyella.
4) Agafo
la meitat dels préssecs pelats i tallats i els passo pel túrmix i els incorporo
a la massa.
5) I
per últim afegeixo la farina
6) Em
quedarà una massa fina amb una textura com de puré. Ho aboco al motlle de forn.
7) Tallo
els 2 préssecs restants en làmines en forma de mitges llunes perquè quedi més
bonic i els vaig col·locant a poc a poc, amb cura (perquè no s’enfonsin) damunt
la massa.
8) Poso
a coure al forn uns 30 minuts a uns 170 graus (en el meu cas és així però molt
probablement en altres forns sigui més estona: uns 45/50 minuts)
9) Mentre
la massa és al forn faig un almívar amb 3 làmines de gelatina, mig got d’aigua
(200ml) i 3 cullerades de sucre. Poso les làmines de gelatina a hidratar-se amb
aigua freda. I poso l’aigua i el sucre en un cassó i deixo coure 7’. En acabat
agafo les làmines i les escorro bé i les afegeixo a l’aigua amb sucre, remeno
bé un minut i deixo refredar.
10) Miro
si el pastís està cuit clavant una agulla i si surt neta, està ok. Sinó una
mica més i ja està.
11) Trec
el pastís, el deixo refredar.
12) Poso
unes maduixes per decorar i pinto amb l’almívar. I reservo a la nevera
Aquest pastís surt molt bé i es pot fer també amb
altres fruites com peres o pomes o plàtans.
Bon profit!
![]() |
els ingredients (vaig afegir un préssec més) |
![]() |
preparem els préssecs |
![]() |
comencem a barrejar ingredients |
![]() |
Afegeix la llegenda |
![]() |
per últim la farina |
![]() |
la massa al motlle i coloquem les mitges llunes de préssec |
![]() |
aíxi queda força presentable |
![]() |
fem l'almívar |
Tiene muy buena pinta,lo probaremos un abrazo
ResponElimina