Menú

6 d’oct. 2023

Patates al forn farcides de verduretes

 


Patates al forn farcides de verduretes

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h30’

Cost per ració

1,40€

 

Un plat apte per persones celíaques i veganes. Es pot deixar fet el dia abans i enfornar just quan s’acosti l’hora de menjar. Atipa força pel que les quantitats poden ser un xic exagerades segons per qui. T’animo a que provis de fer-lo i t’agradarà molt.

  

Ingredients per unes 4  persones: 8 patates mitjanes, 3 dents d’all, un pebrot verd, un pebrot vermell, una ceba seca gran, 5 tomàquets madurs per triturar, oli d’oliva, sal, pebre negre, pebrot vermell dolç, orenga o herbes provençals.

 

1.       Primer de tot netejo les verdures.

2.       Poso el forn a escalfar a uns 180 graus de sobre i de sota.

3.       Embolico les patates una a una amb paper d’alumini. Les col·loco en una safata i les coc al forn uns 40 minuts aproximadament, depèn del forn, quan punxo i noto que estan cuites, les trec.

4.       Faig el sofregit, en una paella gran amb oli d’oliva aboco la ceba picada i quan es daura aboco l’all trinxat. Ho coc tot fins que estigui daurat (res, en un parell de minuts ja està)

5.       Afegeixo els pebrots. Coc uns deu minuts o fins que veig que els pebrots estan fets. Salpebro i aromatitzo amb les espècies o herbes.

6.       Afegeixo els tomàquets triturats fets un puré i deixo coure a foc lent una bona estona. I ja tinc el farcit mig fet

7.       Trec les patates del forn i quan estan més fredes, les obro, les tallo pel mig i vaig traient la patata de dins deixant un bon gruix perquè aguanti bé, tot fent una espècie de cassoleta.

8.       Afegeixo els trossets de patata al sofregit i barrejo bé.

9.       Col·loco les mitges patates buides en una safata per anar al forn i les vaig farcint.

10.   I ja està, les poso a gratinar uns 10/15 minuts. Puc posar-hi un xic més de sal i pebre per sobre i unes ametlles granulades o uns pinyons. El que et vingui de gust.

 

Bon profit!






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!