Pastís fred d’arròs, salmó i alvocat
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Temps repòs |
6 hores |
Cost per ració |
€ |
Una amanida freda que
no porta pa sinó arròs, pots improvisar diferents ingredients segons el que
tinguis a casa. Per fer de llit el salmó i l’enciam són perfectes. Les
maioneses i salses fan que tot quedi homogeni i cremós, ideal per muntar les
capes d’aquest pastís que, és ideal que el facis el dia abans. I el treus del
motlle i decores una estona abans de menjar-se’l.
1.
Primer de tot bullo l’arròs, l’escorro i deixo
refredar. També faig els ous durs, els coc en aigua i quan arrenca el bull els coloco i 10 minuts, refredo.
2. Pico tots els ingredients ben petits i faig dos bols
que seran els dos farcits del pastís.
3.
Així doncs: aixafo l’alvocat amb unes gotes de llimona
i una mica de sal. Pelo i pico els ous durs. Aixafo la tonyina. Pico les olives
i les anxoves. Pelo i tallo petits els llagostins cuits i reservo uns 3 o 4 per
decoració.
4.
Bol 1: barrejo la meitat de l’arròs amb l’alvocat
aixafat fet puré amb unes gotes de llimona, la ceba picada,i les anxoves picades. Afegeixo
maionesa i barrejo bé.
5.
Bol 2: barrejo l’altra meitat de l’arròs bullit amb la
tonyina, els llagostins, els ous durs picats i les olives. Afegeixo la salsa còctel
que l’he fet barrejant maionesa, tomàquet i gotes de brandi.
6.
En un motlle de plumcake poso paper de film al
voltant o bé paper de forn. Tot això és per quan el giri, poder-lo treure amb facilitat del motlle. Sobre tot per les parets. Així queda ben bonic.
7.
Col·loco les llenques de salmó a la base i a les
parets fent que sobre surti pels costats (si pot ser, si no, que arribi a la primera capa de la paret). La idea és que el salmó quedi a la part de sobre quan girem el pastís. Per cert, he reservat 3 o 4 llagostins per decorar.
8.
Poso unes fulles d’enciam també fent de paret amb el
salmó (opcional).
9.
Faig una primera capa amb part de la barreja del bol 1
10.
Faig una segona capa amb la del bol 2 . I així fins
fer 2 capes de cada barreja.
11.
Al final col·loco unes fulles d’enciam que faran de
base del pastís.
12.
Ho aixafo tot bé amb delicadesa per tal que quedi tot ben compactat i es mantingui així quan el tregui del motlle. Tapo amb film i deixo
reposar a la nevera d’un dia per l’altre.
13.
L’endemà, una horeta abans de menjar, trec el motlle girant-lo
i col·locant-ho en una safata o plat gran pla.
14.
Trec el film transparent. I decoro amb unes tires d’enciam
al voltant i uns llagostins cuits pelats per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!