Moniatos farcits de pollastre
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
3 hores |
Cost per ració |
2,20€ |
Un plat molt complet,
amb l’ingredient de temporada i que pot agradar a tothom. Avantatge? Que, com
tot el que s’acaba al forn, pots deixar-lo preparat el dia abans. A més a més,
t’asseguro que és deliciós.
Ingredients per unes 4 persones: 4 moniatos grans, oli
d’oliva, sal i pebre blanca, pollastre fet al forn o a l’ast talladet en daus
molt petits (un parell de tasses plenes), 3 dents d’all, una ceba (millor si és
de Figueres), unes cullerades de salsa barbacoa (per mi, totalment opcional), i
un grapat de formatge ratllat per gratinar (el gouda queda molt bé).
1. Primer de tot, coc el
pollastre si no el tinc ja fet .... com? Doncs el poso al forn salpebrat, amb
un raig d’oli i algunes verduretes d’aquelles que queden perdudes per la nevera
(una pastanaga, ceba, un tomàquet vermell...), i ho coc uns 30 minuts a 180
graus.
2. Aprofito per coure els
moniatos. Com? Primer els netejo bé sota l’aigua, tot raspallant-los per si hi
ha terra o sorra. Els asseco i els col·loco en una safata de forn a coure a uns
190 graus al voltant d’una hora i quarts (això ja depèn de la mida). Estaran a punt quan
punxem i trobem facilitat per entrar el punxó.
3. Els trec i els deixo que
es refredin. Aprofito per tallar la
ceba i ratllar el formatge.
4.
Obro cada moniato a tot el llarg, just per tenir
meitats. Com que la carn estarà tova, amb una cullera al revés aixafo i aparto
cap a les vores per tal de fer un forat al mig (on col·locaré els ingredients).
5.
En un bol barrejo el pollastre ben petit, l’all
trinxat i la salsa barbacoa (jo avui ho he amanit amb oli, sal, pebres i pebrot
vermell en pols i un xic de caiena).
6.
Farceixo cada meitat de moniato amb el pollastre
amanit i per sobre, la ceba i el formatge
7.
Ho poso tot al forn a coure uns 15 minuts i ja està.
Bo, eh?
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!