1 de des. 2023

seitan amb salsa de ceps


Seitan amb salsa de ceps

  

Dificultat

Mitjana

Temps

Una hora

Cost per ració

3,50€

 

Una manera de cuinar i presentar el seitan, amb aquesta salsa tan cremosa i amb sabor a bosc. Els ceps són molt aromàtics. Pots acompanyar-ho d’un puré de patates o un arròs basmati. Està boníssim.

 Ingredients per unes 2  persones: una peça de seitan, un parell de cebes, 300 ml. de crema de llet, 30 grams de ceps deshidratats, oli d’oliva, sal, pebre negre, unes fulles de julivert. Un raig de brandi, opcional.

 

1.       Primer de tot, poso els ceps a hidratar amb aigua durant una horeta.

2.       Pico la ceba però també va bé en làmines fines.  

3.       Salpebro el seitan i el marco en una paella amb oli d’oliva en calent. Hi aboco un raig de brandi (opcional) i, quan el tinc rosset, l’aparto

4.       A la mateixa paella afegeixo la ceba i la coc fins que estigui enrossida. Salo i l’aparto.

5.       Afegeixo els ceps hidratats (alerta, reserva un vas amb l’aigua d’hidratar-los) i els coc a foc lent amb unes làmines d’all. Salo un xic. Aboco un raig de l'aigua de la hidratació. A mitja cocció (quan passin uns 10 o 15 minuts) afegeixo la ceba i una part de l’aigua que he reservat (d’hidratar els ceps). Un got és suficient. Coc uns minuts tot remenant.

6.       En un pot llarg el passo pel túrmix fins que tingui una salsa fineta. Tasto i rectifico de sal i pebre.

7.       La salsa cap a la cassola altre cop i afegeixo la crema de llet i coc uns minuts.

8.       Afegeixo el seitán a rodanxes. Ho coc una mica i serveixo a taula calent.

  

Bon profit!






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!