Espaguetis amb gambes a la meva manera
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
30’ |
Cost per ració |
2,50€ |
Uns espaguetis molt gustosos, la clau és el brou que faig amb les cues de les gambes. Deliciosos
Ingredients per unes 2 persones: 1 ceba tendra, 3 dents d'all, 250 grams d'espaguetis, 10 gambes vermelles, unes 15o 20 gambes pelades (congelades), unes fulles d'alfàbrega, 4 cullerades de tomàquet triturat, 1 pebrot verd, sal, pebre, unes llavors de caiena, oli d'oliva, aigua.
2. Poso a foc lent i amb un
morter aixafo bé els caps per extreure’n tot el suc. Deixo coure un xic i
afegeixo aigua. Ho deixo coure uns 20 minuts tapat. I deixo reposar.
3. Després ho colo i em quedo amb el brou.
4. En una cassola amb oli d’oliva
sofregeixo les gambes volta i volta, Les aparto.
5. I ara faig el sofregit,
poso la ceba tallada i quan està feta afegeixo l’all trinxat, un minut i és l’hora
d’afegir el pebrot. Deixo uns 7 o 8 minuts i...
6. Afegeixo el tomàquet
triturat. Salpebro i deixo coure una bona estoneta fins que el color sigui
fosc.
7. En aquest moment
afegeixo unes fulles d’alfàbrega i la caiena (poca)
8. Afegeixo el brou de les
gambes d’abans amb aigua (la proporció seria del doble de brou que el pes dels
espaguetis i deixant-ne més per afegir a la cocció si ens cal.
9. Quan està bullint
afegeixo els espaguetis que quedin ben coberts. Quan estan més flexibles els
remeno una mica per col·locar-los bé. I deixo coure uns 7 o 8 minuts.
10. Si cal afegeixo brou.
11. Els últims 2 minuts
afegeixo les gambes. I ...
12. A taula!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!