Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
1,20€ |
Ingredients (per unes 8 persones) : 700
grams d’arròs, 1 pollastre a daus; les verdures: 1 pebrot verd, mig pebrot
vermell, mongeta tendra prima (uns 250 grams), uns 300 grams de tomàquet
triturat, 1 pastanaga, oli d’oliva, 2 dents d’all, 2 bitxos, pebre vermell,
pebre negre, sal. 1400 grams de brou de
pollastre.
1) Primer
sofregeixo els trossos de pollastre amb oli d’oliva, els bitxos i els alls i
els aparto.
2) Sofregeixo els pebrots tallats ben petits durant una bona estona (15'), hi afegeixo la pastanaga i mongeta i sofregeixo uns 5’ més. I poso unes branques de romaní per aromatitzar. Ho coc tot una mitja horeta com a mínim.
3) Afegeixo
el tomàquet triturat, salpebro i deixo coure uns 15' com a poc
4) Incorporo
el pollastre i coc durant uns 10 minuts. Salpebro al gust. I aromatitzo amb
herbes o les espècies que m’agradin (jo hi poso pebre vermell dolç, pebre
vermell picant, pebre negre)
5) En
aquest punt aturo el foc, tapo i deixo reposar el sofregit una estona. Es pot
fer d’un dia per l’altre. Aleshores ho deso en un taper.
6) Continuo.
Escalfo el sofregit, afegeixo l’arròs i remeno bé.
7) Mentre
escalfo el brou que sigui ben ben calent
8) Aboco
el brou damunt l’arròs i tapo. Coc durant 15 minuts, els primers 5 minuts a foc
fort, després abaixo, i els últims 5 minuts a foc fort. Deixo reposar tapat uns
minuts i a taula.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!