Macarrons amb salsa de pebrots
escalivats i nous
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
1,50€ |
Un plat de pasta amb una salsa original,
boníssima i molt saborosa.
Ingredients per unes 4 persones: 500 grams de macarrons, 3 pebrots vermells
grans, 1 ceba gran, un bon grapat de nous (uns 80 o 100 grams), salsa de
tomàquet concentrat, oli d’oliva, sal, pebre, tres grans d’all, julivert fresc
(o també serveix amb un toc diferent unes fulles de menta)
1.
Primer de tot, poso a escalivar els pebrots. Els
netejo bé i els col·loco en una safata untats amb oli d’oliva. Al forn una hora
a uns 180 graus. vigilo que no es cremin, a mitja cocció els dono la volta.
2.
Mentrestant, pelo i tallo la ceba a tires i la
sofregeixo amb un xic d’oli a una cassola gran (després hi anirà la salsa i els
macarrons). La faig a foc lent fins que estigui caramel·litzada, un color mel.
3.
Bullo la pasta al dente, l’escorro i deso el líquid de
la cocció per després.
4.
Un cop tinc els pebrots freds, els pelo i els tallo a
tires.
5.
En un pot poso els pebrots, les nous, el julivert, una
mica de tomàquet concentrat (3 cullerades grans) i ho trituro tot bé. A darrera
hora hi afegeixo un raig d’oli d’oliva i trituro més, així quedarà una salsa
més lligada.
6.
A la cassola amb la ceba caramel·litzada, afegeixo la
salsa de pebrots, remeno bé i aboco un xic d’aigua de la cocció de la pasta.
Remeno bé i..
7.
Afegeixo els macarrons, remeno bé i deixo coure un
parell de minuts més.
8.
Serveixo a taula amb cebollí picat per sobre.
Bon profit!