18 de jul. 2025

Amanida amb formatge de cabra gratinat

 


Amanida de canonges amb formatge de cabra gratinat

  

Dificultat

Fàcil

Temps

20’

Cost per ració

2,50€

 

Una amanida interessant, típica i molt fàcil. Això sí, escull un bon formatge de cabra. El contrast fred i calent li dona un sabor espectacular i els pinyons,  molta alegria. Un recurs fàcil. 

 

Ingredients per unes 4 persones:  unes fulles de canonges (també serveix altres tipus d’enciams), uns tomàquets cirerols, unes rodanxes de formatge de cabra, un grapat de pinyons, i per la vinagreta: oli d’oliva, vinagre, sal i pebre

 

 

1.       Primer de tot, netejo bé les verdures. Tallo els cirerols per la meitat.

2.       Faig la vinagreta: barrejo l’oli d’oliva, el vinagre, la sal i el pebre en un got o pot

3.       Poso en una safata de forn les rodanxes de formatge de cabra a gratinar al forn amb els pinyons per sobre. Uns 150 graus uns 5 o 10 minuts. Vigilar que no es cremi.

4.       Poso en un plat la base de canonges i els cirerols i les rodanxes de formatge per sobre.

5.       Rego amb la vinagreta i a taula!

 

 

 

Bon profit!











11 de jul. 2025

pastis de quatre formatges (untar, mascarpone, de Burgos i parmesà)

 



Pastís de quatre formatges

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1h:30’

Cost per ració

1,10€

 

Un pastís deliciós, fàcil de fer i que es fa molt semblant al clàssic pastís de formatge de la Vinya o pastís de formatge basc. Resulta menys dolç i, tot i el formatge parmesà, surt suau i agradable.

 

Ingredients per unes 6 persones:  250 grams de formatge d’untar, 250 grams de formatge mascarpone, 100 grams de formatge fresc tipus Burgos, 70 grams de formatge parmesà, 250 ml. de nata líquida, 150 grams de sucre, 5 ous, 10 grams de farina de blat de moro (Maizena).

Ingredients per unes 6 persones:  250 grams de formatge d’untar, 250 grams de formatge mascarpone, 100 grams de formatge fresc tipus Burgos, 70 grams de formatge parmesà, 250 ml. de nata líquida, 150 grams de sucre, 5 ous, 10 grams de farina de blat de moro (Maizena).

 

 

1.       Primer de tot, preparo els ingredients. Ratllo el formatge parmesà i mesuro tot bé.

2.       Poso el forn a escalfar a uns 190 graus a dalt i a baix. I la safata al mig del forn.

3.       Barrejo els quatre formatges en un bol i afegeixo el sucre. Bato fins que tot quedi ben homogeni.

4.       Afegeixo els ous d’un a un i vaig batent. Recomano fer-ho amb unes varilles elèctriques però també es pot fer a mà.

5.       Afegeixo la crema de llet i bato.

6.       I afegeixo la farina tamisada i barrejo bé.

7.       Poso la barreja dins un motlle d’uns 20cm. De diàmetre folrat amb paper de forn perquè així serà més fàcil treure’l del motlle.

8.       Poso el motlle tapat dins el forn a coure uns 20 minuts.

9.       Quan han passat els 20 minuts i veig que la capa superior del pastís està enrossida, trec el motlle amb compte de no cremar-me i el tapo amb paper d’alumini. El torno al forn a coure 20 minuts més. També es pot fer al contrari. Tapar els primers 20’ i després destapar-lo. Tot això ho faig per tal que no es cremi el pastís per sobre.

10.   Aturo el forn, obro un xic la porta i deixo refredar unes 2 o 3 hores.

11.   Trec el pastís i el deixo refredar sobre el marbre de la cuina. I quan està fred el poso a la nevera tal qual. El deixo a la nevera unes 5 o 6 hores.

12.   Trec el pastís de la nevera i el desemmotllo. I ja està a punt per menjar-se’l

 

 

Bon profit!














 


4 de jul. 2025

heura adobada amb espècies i llimona

 


Heura adobada amb espècies i llimona

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

Temps de repòs

15’

12 hores

Cost per ració

2€

 

Saps què és l'heura? És un  producte vegetal basat en proteïna de soja, oli d'oliva i aigua. És molt rica en ferro, fibra, proteïna i vitamina B12 i no conté gluten

Avui t'explico una manera diferent de treballar l’heura. Pots usar les espècies que més t’agradin. Queda fabulosa.

 

Ingredients per unes 4 persones:  2 unitats d’heura original (van en packs de 2 paquets), el suc d’una llimona. Ara les quantitats en culleradetes de postres: 3 c. D’oli de sèsam, 2 de farigola picada, 2 de llavors de sèsam torrat, 1 de coriandre picat, 1 de pebre molt, 1 de gingebre en pols, sal al gust.

  

1.       Primer de tot, preparo l’adob. Barrejo tots els ingredients

2.       Poso l’heura que ja ve en talls petits en un tàper i afegeixo l’adob preparat.

3.       Deixo a la nevera reposar d’un dia per l’altre.

4.       De tant en tant, ho trec i ho remeno bé.

5.       L’endemà trec l’heura i la fregeixo fins que quedi d’un color lleugerament daurat.

6.       Serveixo calent amb unes verdures o amanida, o el que vingui de gust.

 

 

 

Bon profit!