13 de juny 2025

macarrons amb salsa de pebrots escalivats i nous

 


Macarrons amb salsa de pebrots escalivats i nous


 

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

1,50€

 

Un plat de pasta amb una salsa original, boníssima i molt saborosa.

 

Ingredients per unes 4 persones:  500 grams de macarrons, 3 pebrots vermells grans, 1 ceba gran, un bon grapat de nous (uns 80 o 100 grams), salsa de tomàquet concentrat, oli d’oliva, sal, pebre, tres grans d’all, julivert fresc (o també serveix amb un toc diferent unes fulles de menta)

 

 

1.       Primer de tot, poso a escalivar els pebrots. Els netejo bé i els col·loco en una safata untats amb oli d’oliva. Al forn una hora a uns 180 graus. vigilo que no es cremin, a mitja cocció els dono la volta.

2.       Mentrestant, pelo i tallo la ceba a tires i la sofregeixo amb un xic d’oli a una cassola gran (després hi anirà la salsa i els macarrons). La faig a foc lent fins que estigui caramel·litzada, un color mel.

3.       Bullo la pasta al dente, l’escorro i deso el líquid de la cocció per després.

4.       Un cop tinc els pebrots freds, els pelo i els tallo a tires.

5.       En un pot poso els pebrots, les nous, el julivert, una mica de tomàquet concentrat (3 cullerades grans) i ho trituro tot bé. A darrera hora hi afegeixo un raig d’oli d’oliva i trituro més, així quedarà una salsa més lligada.

6.       A la cassola amb la ceba caramel·litzada, afegeixo la salsa de pebrots, remeno bé i aboco un xic d’aigua de la cocció de la pasta. Remeno bé i..

7.       Afegeixo els macarrons, remeno bé i deixo coure un parell de minuts més.

8.       Serveixo a taula amb cebollí picat per sobre.

 

 

Bon profit!






















6 de juny 2025

Tofu marinat i arrebossat

 


Tofu dur marinat i arrebossat

 

Dificultat

Mitjana

Temps de maceració

temps de preparació    

5 hores
1 hora

Cost per ració

1,60€

  

Una recepta original, feta amb tofu extra dur (el pots trobar a les botigues orientals), i que resulta molt bona, saborosa i amb un alt contingut de proteïna vegetal.

 

Ingredients per unes 2/3 persones:  una peça de tofu extra dur (uns 500 grams), oli d’oliva i cebollí fresc per decorar

Per la marinada: 5 culleradetes de salsa de soja i mitja cullerada d’espècies: coriandre gingebre, pebre negre, pebre de sichuan, canyella, fonoll), 4 grans d’all

Per l’arrebossat: mitja tassa de farina de blat de moro, 4 cullerades de farina de blat, una tassa de pa ratllat

Per la salsa per acompanyar: quatre culleradetes de postres de : oli de sèsam salsa de tomàquet, vinagre d’arròs (o un altre vinagre suau), farina de blat de moro dissolta en 8 cullerades d’aigua i una tassa de la marinada del tofu (aprofitem).

 

 

1.       Primer de tot fem la marinada, pico els grans d’all ben petits. En un bol afegeixo tots els ingredients de la marinada: la salsa de soja, les espècies i l’all picat. Remeno bé

2.       En un taper poso el tofu tallat a làmines gruixudes (o a tires gruixudes) i pinto el tofu amb la marinada.

3.       Afegeixo una mica d’aigua, just per cobrir-lo

4.       Tapo el taper i el deixo a la nevera unes 4 o 5 hores com a mínim. Jo el deixo d’un dia per l’altre (tota una nit per exemple).

5.       L’endemà o quan el tofu ja està marinat preparo l’arrebossat.

6.       En un bol poso les farines i les treballo fins que tinc una massa suau i homogènia. Ha de quedar cremosa.  En un altre bol poso el pa ratllat.

7.       Escorro el tofu i reservo el líquid de la marinada.

8.       Passo les peces de tofu primer una capa de farina de blat de moro, després per la pasta cremosa de les farines i després pel pa. Les anem deixant en un plat.

9.       Preparo la salsa. Poso en un cassó per anar al foc l’oli de sèsam i afegeixo el tomàquet, el vinagre i el líquid de la marinada i a foc lent remoc bé que quedi tot ben integrat.

10.   Quan espessi aturo el foc

11.   Fregeixo amb oli abundant el tofu i deixo en un plat amb paper de cuina perquè deixi anar l’oli.

12.   Serveixo el tofu amb la salsa per sobre i decoro amb cebollí picat

 

 

Bon profit!

 


















Preparo l'arrebossat 











I ara la salsa 









Avui ho acompanyo amb uns shitakes