| 
   Dificultat  | 
  
   Mitjana  | 
 
| 
   Temps:   | 
  
   2 hores  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   1,20€  | 
Ingredients per unes 4 persones:  400 grams d’arròs basmati, 300 grams de tofu, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 ceba,  2 carbassons, un grapat de blat de moro
(una llauna mitjana), un bròcoli. Per la salsa: 4 cullerades d’oli d’oliva, 3
dents d’all, mitja culleradeta de caiena en pols, un raig de vinagre, mitja
tassa de salsa de soja, mitja tassa d’aigua i 2 cullerades de maizena. 
1)    Primer
de tot, trec el líquid del tofu que ve, habitualment, en paquets embolicats amb
líquid per conservar-lo. El que faig és obrir el paquet, treure el tofu i
posar-lo embolicat amb un drap de cuina i amb un pes a sobre perquè tregui tot
el líquid. El deixo així com a mínim uns vint minuts.
2)    En
una olla amb molta aigua coc l’arròs basmati al dente. Com? Quan bull l’aigua,
salo i aboco l’arròs i deixo coure 10 minuts. Escorro i refredo per aturar la cocció
(un raig d’aigua freda és suficient)
3)    Un
consell, també pots tenir l’arròs cuit el dia abans.
4)    Mentre
el tofu s’asseca, i l’arròs es cou i refreda, netejo i tallo les verdures en
juliana o en daus petits. La pastanaga, els pebrots i la ceba a tires, el
carbassó a daus petits i el brócoli a ramallets molt petits.
5)    Poso
en una cassola oli d’oliva i uns granets d’all i un bitxo i deixo escalfar a
foc molt suau uns minuts perquè l’oli s’aromatitzi bé.
6)    Fregeixo
el tofu amb el foc fort per les dues bandes. Afegeixo un raig de salsa de soja i
quan te un color daurat i una textura forta el trec i reservo. 
7)    Ara
vaig a fer les verdures, com? Afegeixo oli i quan sigui calent hi aboco les
verdures i les saltejo uns minuts. En acabat hi afegeixo aigua calenta (o brou
d’herbes) i els coc durant uns 5 minuts (només al dente).
8)    Escorro
les verdures i les reservo
9)    Ara
a la mateixa cassola faré la salsa: poso 3 dents d’all a làmines, afegeixo una
cullerada de caiena, un polsim de sucre, vinagre i salsa de soja i ho coc uns 5
minuts. 
10)  Apart
en mig got d’aigua calenta hi barrejo la maizena i ho afegeixo a la salsa fins
que espessi.
11) Aboco les verdures, l’arròs i barrejo i finalment les tires de tofu i deixo coure només un parell de minuts, just perquè s’escalfin i integrin tots els ingredients.
Bon profit!





























Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!