23 de maig 2025

amanida italiana d'albergínies escalivades

 



Amanida italiana d'albergínies escalivades

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

1,50€

 

Una amanida fresca, saborosa, és com una espècie d’escalivada catalana però sense la ceba i amb el tomàquet en conserva italià que li dona un toc fort i molt característic. És extraordinària, t’animes a fer-la?

  

Ingredients per unes 4 persones:  4 albergínies petites, 2 pebrots vermells grans, uns 8 tomàquets secs en oli d’oliva, 4 grans d’all, oli d’oliva, sal, pebre negre, unes fulles de julivert. Formatge d’ovella curat ratllat.

Opcional: unes olives negres o unes tàperes (que es posen amb la picada).

Opcional per servir : unes torrades de pa

 

 

1.       Primer de tot, netejo les verdures. Poso el forn a escalfar a unes 180 graus a dalt i a sota.

2.       Poso les albergínies i els pebrots a escalivar al forn durant una horeta.  Rego amb un xic d’oli d’oliva. A mitja cocció els giro.

3.       Deixo refredar les albergínies i els pebrots.

4.       Pelo les albergínies i les tallo a tires, les poso a escórrer.

5.       Pelo els pebrots i els tallo a tires i després a daus petits.

6.       En un bol barrejo els pebrots a daus ben petits, amb els tomàquets italians també tallats petits, els grans d’all trinxats.

7.       Ho barrejo tot bé i salpebro al gust i rego amb un bon oli d’oliva.

8.       Munto el plat amb una base de tires d’albergínia i a sobre la picada que he fet.

9.       Espolso amb formatge d’ovella curat ratllat i amb unes fulles de julivert fresc picat.

10.   Ho puc servir tal qual o damunt unes torrades de pa de pagès.

 

 

Bon profit!
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!