Amanida italiana d'albergínies
escalivades
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
1,50€ |
Una amanida fresca, saborosa, és com una
espècie d’escalivada catalana però sense la ceba i amb el tomàquet en conserva
italià que li dona un toc fort i molt característic. És extraordinària, t’animes
a fer-la?
Ingredients per unes 4 persones: 4 albergínies petites, 2 pebrots vermells
grans, uns 8 tomàquets secs en oli d’oliva, 4 grans d’all, oli d’oliva, sal,
pebre negre, unes fulles de julivert. Formatge d’ovella curat ratllat.
Opcional: unes olives negres o unes tàperes (que es posen amb la picada).
Opcional per servir : unes torrades de pa
1.
Primer de tot, netejo les verdures. Poso el forn a
escalfar a unes 180 graus a dalt i a sota.
2.
Poso les albergínies i els pebrots a escalivar al forn
durant una horeta. Rego amb un xic d’oli
d’oliva. A mitja cocció els giro.
3.
Deixo refredar les albergínies i els pebrots.
4.
Pelo les albergínies i les tallo a tires, les poso a escórrer.
5.
Pelo els pebrots i els tallo a tires i després a daus
petits.
6.
En un bol barrejo els pebrots a daus ben petits, amb
els tomàquets italians també tallats petits, els grans d’all trinxats.
7.
Ho barrejo tot bé i salpebro al gust i rego amb un bon
oli d’oliva.
8.
Munto el plat amb una base de tires d’albergínia i a
sobre la picada que he fet.
9.
Espolso amb formatge d’ovella curat ratllat i amb unes
fulles de julivert fresc picat.
10.
Ho puc servir tal qual o damunt unes torrades de pa de
pagès.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!