Pastís de formatge amb cobertura de llimona sense forn
Dificultat |
Difícil |
Temps |
2 dies |
Cost per ració |
1,20€ |
És d’aquells pastissos que triomfen durant tot l’any però especialment a l’estiu és refrescant i molt suau i bo. Això sí, necessites dosis de paciència per tenir-lo fet. I, alerta! Llegeix bé unes explicacions després dels ingredients que s'aniran bé com a experiència compartida.
Ingredients per unes 8 persones (i motlle de 20 O 22cm de diàmetre):
Per la base de galeta: 200 grams de galetes tipus Maria, mitja culleradeta de canyella molta i 75 grams de mantega. I, opcional: 2 cullerades de llet.
Pel farciment de formatge: 300 grams de formatge d’untar, 80 grams de sucre, 500 ml. de nata (líquida, per m/untar), i per la gelatina: un sobre de 85 grams de gelatina de llimona i 300ml. d’aigua. I, opcional, unes gotes d'aroma de llimona.
Per la cobertura de
gelatina de llimona: un sobre de 85 grams de gelatina de llimona i 200ml
aigua calenta i 200ml aigua freda
Per la decoració de nata
muntada: 50 grams de formatge d’untar, una cullerada de sucre glacé i 200ml de
nata per muntar. Una llimona o una llima.
1.
Primer de tot faig la cobertura de galetes. Trituro
les galetes amb una picadora, si no en tinc poso les galetes dins una bossa i
les pico amb una ma de morter o un got o alguna altra eina similar fins que
tinc pols de galeta.
2. Poso la mantega a fondre fins que sigui líquida. Si vols pots afegir un xic de llet per tal que la base quedi més tova.
3.
Afegeixo mitja culleradeta de canyella molta a les
galetes triturades i afegeixo la mantega fosa i remeno bé. Quan tinc una massa
uniforme cobreixo un motlle deixant la base ben compacta.
4.
Poso el motlle a la nevera a refredar.
5.
Ara faig una gelatina de llimona. En un pot alt poso
aigua calenta (300ml) i afegeixo la gelatina, remeno bé i deixo refredar a
temperatura ambient. Alerta, no poso a la nevera perquè si no quallaria i no
ens interessa.
6.
Ara faré la crema de formatge. Poso en un pot el
formatge d’untar amb el sucre, remeno i afegeixo la nata líquida. Barrejo bé,
amb compte fins que no hagi grumolls.
7. Afegeixo la gelatina freda al formatge i remeno to bé. En aquests moments pots afegir-hi unes gotes d'aroma de llimona (totalment opcional).
8.
Cobreixo la base del pastís i ho porto a la nevera a
refredar mínim unes 6 hores (pots fer-ho d’un dia per l’altre).
9.
L’endemà faig una gelatina de llimona. Barrejo en
200ml d’aigua calenta un sobre de gelatina de llimona (85 grams). Quan està tot
barrejat hi afegeixo 200ml d’aigua freda. Deixo refredar a temperatura ambient.
10.
Trec el motlle de la nevera i amb molt de compte
cobreixo el pastís. M’ajudo d’una cullera o d’una llengua pastissera per anar
deixant caure la gelatina. No la tiris directament per no fer malbé el pastís.
11.
Ho porto a la nevera a refredar (unes 4/6 hores pot
ser suficient)
12.
I ara decoro el pastís. Es pot decorar com més t’agradi.
Amb unes rodanxes de llimona o llima per sobre o bé com he fet avui. Amb unes
flors de nata muntada. Com les he fet? He posat 50 grams de formatge d’untar
junt amb una cullerada gran de sucre glacé i 200ml de nata per muntar i ho he
muntat tot amb unes varilles elèctriques .Un consell, que els ingredients
siguin ben freds així es munta millor. Ho poso tot en una mànega pastissera amb
boca arrissada i faig unes flors de decoració. Entremig hi puc posar unes
mitges rodanxes de llimona.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!