Un plat fresc, fàcil i que es fa el dia abans i queda molt bé. Complet i gustós.
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
0,80€ |
Ingredients per un pastís per unes 4 persones: per la maionesa (1 ou, oli, sal, all i suc d’un quart de llimona) pel pastís: 300 grams d'arròs rodó (o una tassa ben plena), 3 ous, 3 llaunes de tonyina, 1 llauneta de blat de moro, una llauneta d’olives sense pinyol.
Faig l’arròs
1)
Primer de tot coc l’arròs
(millor de tipus rodó). Com ho faig? Fàcil. Poso un got ple d'a d’arròs i he de
tenir el doble de volum en aigua (dos gots d’aigua).
2)
Poso l’arròs en una olla
i el cobreixo amb l’aigua.
3)
Poso el foc i quan
comenci a bullir, salo i deixo coure tapat fins que l’arròs s’ha menjat tota l’aigua.
4)
Aturo el foc i veig que
ha quedat un arròs amb una textura enganxosa que ens anirà molt bé per fer el
pastís. L’aparto
Faig
la maionesa
1)
Poso un ou sencer, sal,
all (en pols i trinxat fresc), un raig de llimona i cobreixo amb oli d’oliva
generosament. Poso el turmix al fons i arrenco apujant-lo molt a poc a poc
perquè es vagi lligant. Obtindré una maionesa ben lligada i molt bona.
Coc
els ous
1)
Poso aigua en una olla,
quan arrenqui el bull hi afegeixo els ous amb compte que no es trenquin. Jo m’ajudo
sempre amb una cullera de sopa acompanyant l’ou fins el fons.
2)
Deixo coure 10’ , aturo
el foc i refredo ràpidament per aturar la cocció dels ous. Deixo refredar. Els
pelo i trinxo amb una forquilla
Faig
el farcit
1)
Molt fàcil: en un bol
barrejar bé la tonyina, els ous trinxats amb 3 cullerades de maionesa (deixo la
resta per cobrir el pastís) i afegeixo el blat.
Munto
el pastís
1)
Poso film transparent en
el fons i parets d’un motlle d’aquells de plumcake (o un taper o el que
tinguis)
2)
Pinto amb oli
3)
Poso una base d’arròs
deixant l’altra meitat per després
4)
Poso el farcit fet al
bol a mode de capa del mig
5)
I tapo amb la resta d’arròs.
Tot això ho faig amb una cullera gran i procurant anar apretant la base. Tot ha
de quedar el màxim compactat.
6)
Tapo amb un paper de
forn. Tingues en compte que lo de sobre serà la base del pastís i aquest paper
de forn ens anirà molt bé després per girar-lo i traslladar-lo a una safata de
presentació.
7)
Deixo a nevera una nit o
unes 3 hores com a mínim
8)
L’endemà poso una safata
i giro el motlle. Trec el film transparent amb compte. Cobreixo amb la maionesa
i decoro amb unes olives.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!