12 de jul. 2024

amanida russa amb lluç i gambes

 



Amanida russa amb lluç i gambes

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

3,10€

 

Una amanida russa diferent, amb un toc de mar, fresca i com a plat únic és genial a l'estiu, els dies de calor. Oi?

 

Ingredients per unes 6 persones:  5 patates mitjanes, 6 pastanagues grans, un grapat de mongeta tendra (uns 400 grams), 6 talls de lluç petits, 12 gambes pelades grans i un grapat de gambes pelades petites (avui he posat mig quilo), sal, oli d’oliva pebre negre, 6 ous. Cibulet picat.

Per la maionesa: 1 ou, oli d’oliva, sal i all picat (si agrada). Si no poses all pots afegir suc de llimona. 

  

1.       Primer de tot netejo les verdures i les tallo a daus ni molt grans ni molt petits. 

2.       Coc els ous (10 minuts aigua bullint), i els deixo refredar. Els pelo i els ratllo.

3.       Coc en una olla amb aigua bullint les patates, les pastanagues i la mongeta tendra al dente (aproximadament són uns 12/14 minuts). El que faig és treure un dau i mirar el punt de cocció. Ho escorro i ho deixo refredar.

4.       Fregeixo a la planxa els talls de lluç. Els tallo a daus petits i reservo. També es poden esmicolar amb les mans. Al teu gust.

5.       Fregeixo les gambes un parell de minuts. Reservo.

6.       Faig la maionesa, com? Poso tots els ingredients en un vas alt i amb el turmix des de la base pujant a poc a poc faig la maionesa fins que tot quedi ben lligat.

7.       En un bol barrejo tots els ingredients excepte les gambes grans, salpebro al gust i afegeixo la maionesa. Ho deixo a la nevera que es refredi una mica.

8.       Munto els plats i decoro amb les gambes grans i espolso cibulet per sobre.

 

 

Bon profit!

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!