7 de juny 2024

Hamburguesa vegana de llenties, tofu i ceba caramel·litzada



Hamburguesa vegana de llenties, tofu i ceba caramel·litzada

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

0,50€

 

Unes hamburgueses fetes amb 4 ingredients tots vegans i molt fàcil d’aconseguir. Les llenties les pots comprar cuites o bé coure-les tu. Sigui com sigui, surten unes hamburgueses veganes molt bones. I no és massa complicat de fer. Una mica de temps i paciència. Però, amb els ingredients que et proposo, surten unes 10 hamburgueses de bona mida. (uns 150 grams per cada hamburguesa).

 

Ingredients per unes 4 persones:  500 grams de llenties cuites, uns 400 grams de tofu, 2 cebes grans, 4 o 5 grans d’all, uns 120 grams de pa ratllat i les següents espècies (una culleradeta de cafè de cadascuna): orenga, pebrot vermell, sal, oli d’oliva i pebre negra mòlta.

  

1.       Primer de tot mesuro els ingredients

2.       Poso les cebes tallades a làmines amb un raig d’oli a foc lent a caramel·litzar. No cal que quedin del tot fetes, d’aquell color marró, però sí dauradetes.

3.       En un bol aboco les llenties i les aixafo o bé amb una forquilla o bé amb un passapurés. La idea és que conservin la textura granulada i no com si fos un puré.

4.       Afegeixo les espècies i barrejo bé.

5.       Afegeixo el tofu ratllat i el pa i barrejo bé.

6.       Afegeixo les cebes cuites i tallades ben petites. I les dents d’all picades.

7.       Ho barrejo tot bé i tasto i rectifico de sal i espècies si cal.

8.       Ho poso en un taper i ho deixo reposar a la nevera un parell d’hores perquè agafi més cos.

9.       Trec la massa i les poso en un motlle per fer hamburgueses amb paper de forn o paper especial per hamburgueses.

10.   I les poso en un motlle o bé per congelar o bé per desar a la nevera. Es conserven bé a la nevera entre 3 i 5 dies.

11.   Les passo per la paella amb un xic d’oli i girant amb una espàtula amb compte. A vegades poden arribar a desfer-se. Si estan congelades, directament a la paella calenta i es fan força bé.

12.   Pots acompanyar el plat amb una bona amanida verda, o una escalivada... atipen força, combina bé amb alguna cosa suau.

  

 

Bon profit!

































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!