Cassola de mar amb patates i calamarcets
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
3,30€ |
Una cassola amb gust de mar, molt gustosa i bona. Et lleparàs els dits
Ingredients per unes 7 o 8 persones: 1 quilo de calamarcets nets, unes 20 gambes o
llagostins, 2 cebes grans, 2 pebrots vermells grans, 1 pebrot verd de fregir,
tomàquets triturats (uns 800 grams), mig quilo de pèsols, un parell de quilos
de patates.
1.
Primer de tot a la peixateria demano que netegin els
calamarcets, si no, és qüestió de paciència i anar traient l’interior. Els
passo per aigua i els deixo en una escorredora perquè tregui l’excés d’aigua
2.
Faig un brou de peix posant algun cap, gal·leres,
cintes, etc amb aigua (uns 3 o 4 litres aproximadament)i ho deixo coure una
mitja hora quan arrenca el bull.
3.
Netejo les verdures i les tallo.
4.
En una cassola gran amb un bon raig d’oli fregeixo els
calamarcets i els aparto quan siguin rossets.
5.
Ara coc les gambes o els llagostins, alerta, amb un
parell de minuts (volta i volta) n’hi ha prou. Els aparto. I deixo refredar
6.
Aboco la ceba i la coc 5 minutets
7.
Afegeixo els pebrots i coc uns 10 minuts. Afegeixo el
tomàquet triturat, salpebro al gust i deixo coure uns 15 minuts a foc lent.
8.
En aquests moments les gambes ja seran fredes. Les pelo
i poso els caps, les cues i pell en una olleta amb un fons d’oli d’oliva. Les
aixafo bé i ho faig coure uns minuts. Afegeixo aigua (mitja olleta o menys). I
així obtinc un suquet de gambes molt saborós i que passant per un colador fi l’afegiré
al brou de peix.
9.
En aquests moments el sofregit ja el tinc a punt. Hi
afegeixo mig got de brandi o vi ranci i deixo que l’alcohol s’evapori (a foc
fort). Remeno i
10.
Afegeixo les patates escapçades, els pèsols i els
calamarcets.
11.
Ho remeno bé i rego amb el brou de peix ben calent.
12.
Tapo la cassola i deixo a foc suau aproximadament uns
30 o 40 minuts.
quan faltin 5 minuts per acabar, afegeixo una picada que he fet amb all i julivert, sal, unes ametlles o farina d'ametlles. Aleshores aboco una mica de suc de la cassola perquè després es barregi millor a la cassola.
13.
Miro si les patates són cuites i aleshores afegeixo
les gambes pelades, aturo el foc i tapo. Deixo reposar.
14.
Si es fa d’un dia per l’altre guanya en sabor.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!