Llaminera de porc amb salsa de ceps
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
Una horeta
i mitja |
Cost per ració |
3€ |
Un plat exquisit, amb
tots els aromes i sabors dels ceps i que és la clau d’aquest plat gustós i
fàcil de fer.
Ingredients per unes 4 persones: 1 filet de porc (uns
800 grams aproximadament), un parell de cebes, 400 ml. de crema de llet, 50
grams de ceps deshidratats, oli d’oliva, sal, pebre negre, unes fulles de julivert i un raig de brandi o
conyac.
1. Primer de tot, poso els
ceps a hidratar amb aigua tèbia durant una horeta.
2. Tallo la ceba, la mida
ja va a gustos, la pots trinxar o la pots tallar a tires fines.
3. Salpebro el filet i el
marco en una paella amb oli d’oliva en calent. Hi aboco un raig de brandi (opcional) i, quan el tinc rosset, l’aparto
4. A la mateixa paella
afegeixo la ceba i la coc fins que estigui enrossida. Un xic de sal. I les
aparto.
5. Afegeixo els ceps hidratats (alerta, reserva un vas amb l’aigua d’hidratar-los) i els coc a foc lent amb unes làmines d’all. Salo un xic. Si cal aboco un raig de l'aigua de la hidratació. A mitja cocció (quan passin uns 10 o 15 minuts) afegeixo la ceba i una part de l’aigua que he reservat (d’hidratar els ceps). Un got és suficient. Coc uns minuts tot remenant.
6. Ho poso en un pot llarg
i el passo pel túrmix fins que tingui una salsa fineta. Tasto i rectifico de
sal i pebre.
7. La salsa cap a la
cassola altre cop i afegeixo la crema de llet i coc uns minuts.
8. Afegeixo el filet de
porc marcat i tallat a rodanxes. Ho coc una mica perquè les rodanxes quedin
rosades de dins i tendres que són molt bones.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!