Croquetes de soja i ceps
Dificultat |
Mitjana |
Temps de repòs |
2 hores |
Cost per croqueta Cost per ració (5/6 unitats) |
0,30€ 1,50€ |
Unes croquetes totalment veganes, molt saboroses i que queden molt cremoses per dins i cruixents per fora.
Ingredients per unes 30/35 croquetes: 1 ceba, 5 grans d’alls, 80 grams de soja texturitzada, brou de verdures, uns 70 grams de ceps deshidratats, 1 culleradeta de nou moscada, 4 cullerades de maizena o farina de blat de moro, 500 ml de llet vegetal, oli d’oliva, sal i pebre negre. Per arrebossar: 3 cullerades de farina de cigró, aigua i pa ratllat (sense gluten). Pots fer servir pa amb gluten així com llet de vaca però avui les faig totalment veganes.
1.
Primer de tot, poso a hidratar els ceps amb aigua
durant, almenys uns vint minuts. En aquest cas he usat aigua calenta.
2.
Escalfo el brou i l’aboco damunt la soja perquè s’hidrati
durant una estona, aproximadament un quart d’hora. Remeno bé. Puc regar amb un
xic de salsa de soja per aportar-li més sabor.
3.
Pico la ceba
4.
En una paella amb oli sofregeixo la ceba durant uns 15
minuts fins que estigui feta. Hi
afegeixo 5 grans d’all picats i coc 2 minuts més.
5.
Afegeixo els bolets escorreguts i coc uns 3 minuts a
foc mig.
6.
Afegeixo la soja hidratada. Salpebro al gust i coc uns
deu minuts a foc mig
7.
Afegeixo la farina i remeno bé i coc 2 o 3 minuts i
afegeixo a poc a poc la llet vegetal i la nou moscada. Remeno bé i quan tinc
una textura espessa aturo el foc.
8.
Deixo reposar en un bol de vidre i quan està fred,
tapo i a la nevera durant unes hores o una nit perquè agafi consistència.
9.
Agafo la massa i faig la forma de les croquetes, les
passo per farina de cigró+aigua i per pa ratllat.
10.
Les fregeixo amb força oli ben calent fins que siguin
rosses i ... a taula!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!