Seitan amb salsa de
ceps
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
Una hora |
Cost per ració |
3,50€ |
Una manera de
cuinar i presentar el seitan, amb aquesta salsa tan cremosa i amb sabor a bosc.
Els ceps són molt aromàtics. Pots acompanyar-ho d’un puré de patates o un arròs
basmati. Està boníssim.
Ingredients per unes 2 persones: una peça de seitan, un parell de
cebes, 300 ml. de crema de llet, 30 grams de ceps deshidratats, oli d’oliva,
sal, pebre negre, unes fulles de julivert. Un raig de brandi, opcional.
1. Primer de tot, poso els ceps a hidratar
amb aigua durant una horeta.
2. Pico la ceba però també va bé en làmines
fines.
3. Salpebro el seitan i el marco en una
paella amb oli d’oliva en calent. Hi aboco un raig de brandi (opcional) i, quan
el tinc rosset, l’aparto
4. A la mateixa paella afegeixo la ceba i la
coc fins que estigui enrossida. Salo i l’aparto.
5. Afegeixo els ceps hidratats (alerta,
reserva un vas amb l’aigua d’hidratar-los) i els coc a foc lent amb unes
làmines d’all. Salo un xic. Aboco un raig de l'aigua de la hidratació. A mitja
cocció (quan passin uns 10 o 15 minuts) afegeixo la ceba i una part de l’aigua
que he reservat (d’hidratar els ceps). Un got és suficient. Coc uns minuts tot
remenant.
6. En un pot llarg el passo pel túrmix fins
que tingui una salsa fineta. Tasto i rectifico de sal i pebre.
7. La salsa cap a la cassola altre cop i
afegeixo la crema de llet i coc uns minuts.
8. Afegeixo el seitán a rodanxes. Ho coc una
mica i serveixo a taula calent.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!