Pa de pessic de moniato
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
Una hora |
Cost per ració |
0,40€ |
Un pa de pessic
esponjós, contundent i molt saborós. El moniato li aporta suavitat i un color
característic. Jo el faig quan m’han sobrat moniatos fets al forn. Queda molt
bo.
Ingredients per unes x persones: 150 grams de puré de
moniato, 130 grams de sucre moreno, 3 ous mitjans, 250 grams de farina de
brioxeria, un polsim de sal, un sobre de llevat (16 grams), 60ml de llet, 50
grams de mantega fosa (o 50 ml d’oli de girasol), 1 cullerada de postres de
canyella en pols.
Una aportació extra: algunes
persones afegeixen una culleradeta d’espècie de clau en pols, jo no n’hi poso
però si t’agrada més aromatitzat queda molt bé.
1. Primer de tot poso el
forn a escalfar a uns 170 graus.
2. Mesuro els ingredients i
avui treballo amb dos bols: el dels ingredients “secs” i el dels ingredients “humits”
3. En el bol (núm. 1.) dels
ingredients secs barrejo la farina tamisada, el llevat, un polsim de sal, la
canyella
4. El l’altre bol (núm. 2)
bato el sucre amb els ous fins que quedi blanquinós, afegeixo la mantega fosa, després
la llet, segueixo batent i finalment afegeixo el moniato aixafat. Acabo de
remenar tot bé
5. Ara Afegiré els
ingredients “secs” al bol dels humits. Agafo el bol 1 o bol dels ingredients
secs i amb una cullera vaig afegint els ingredients tot remenant amb una
llengua pastissera i creant una massa homogènia i cremosa.
6. Aboco en un motlle amb
paper de forn i deixo coure uns 30’ (o fins que l’agulla surti neta). Trec,
deixo refredar, trec del motlle i a taula
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!