19 d’abr. 2024

Llom embotit al pimentó de casa

 


Llom embotit a casa

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

Temps 1er repòs

Temps 2on repòs

5’

2 dies

21 dies

Cost per 2 unitats

Cost per ració

10€

 

Un llom adobat, com un embotit, fet a casa que resulta deliciós, boníssim. Has de tenir molta paciència perquè calen molts dies però val la pena. A veure si t’animes a fer-lo a casa. Els encantarà.

 

Ingredients per unes dues peces mitjanes (serien unes 8 racions aprox.):  un tros de llom d’uns 1200 grams, mig pot de pimentó de la Vera, pebre negra mòlta, sucre i sal (un quilo de cada). Una bena llarga i paper de cuina.

  

1.       Primer de tot en un bol barrejo la sal i el sucre.

2.       Netejo amb aigua la peça de llom i asseco bé. La tallo en dues peces a lo llarg. Així faré un embotit més fàcil d’assecar i més fàcil per tallar i servir.

3.       Poso els trossos de llom damunt un llit de sucre i sal dins un taper allargat i els cobreixo bé de sucre i sal barrejades. Tapo i a la nevera durant unes 48 hores. Això ho faig perquè tregui la primera aigua.

4.       Quan ho trec de la nevera i obro observo que la sal/sucre estan humides, bona senyal, és l’aigua del llom. Trec les dues peces i els trec el sucre i la sal i asseco bé amb paper de cuina. Si cal, posa-les sota el raig de l’aixeta per fer net. Però cal que s’assequi molt bé, amb un drap de cotó ben net o amb paper de cuina.

5.       Un cop seques les arrebosso amb una barreja de pimentó de la Vera i pebre negra. Faig servir uns guants perquè el pimentó tenyeix molt tot. Cal vigilar bé. Pots protegir el marbre amb film transparent o un paper de diari.

6.       Un cop les peces estan ben arrebossades, les embolico amb paper de cuina i després amb una bena pitjant bé i deixant-les ben embolicades.

7.       Les poso damunt un drap a la part baixa a de la nevera. L’objectiu és assecar bé les peces. Per això no les poso tapades, m’interessa que s’airegin.

8.       Cada dia els dono la volta perquè es vagin fent de totes les bandes.

9.       Això durant mínim 21 dies (3 setmanes), al final d’aquest temps si toco, veig que s’ha endurit, bon senyal, vol dir que s’ha assecat bé.

10.   Trec la bena i el paper i tallo. De seguida veuré si està o no bé. Tasto i, si calgués més temps, torno a tapar i deixo uns dies més a nevera.

11.   Si és el moment, genial, tallo a rodanxes i serveixo.

 

 

 Bon profit!





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!