Llom embotit a casa
Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació Temps 1er repòs Temps 2on repòs |
5’ 2 dies 21 dies |
Cost per 2 unitats Cost per ració |
10€ |
Un llom adobat, com un
embotit, fet a casa que resulta deliciós, boníssim. Has de tenir molta paciència
perquè calen molts dies però val la pena. A veure si t’animes a fer-lo a casa. Els
encantarà.
Ingredients per unes dues peces mitjanes (serien unes
8 racions aprox.): un tros de
llom d’uns 1200 grams, mig pot de pimentó de la Vera, pebre negra mòlta, sucre
i sal (un quilo de cada). Una bena llarga i paper de cuina.
1.
Primer de tot en un bol barrejo la sal i el sucre.
2.
Netejo amb aigua la peça de llom i asseco bé. La tallo
en dues peces a lo llarg. Així faré un embotit més fàcil d’assecar i més fàcil
per tallar i servir.
3.
Poso els trossos de llom damunt un llit de sucre i sal
dins un taper allargat i els cobreixo bé de sucre i sal barrejades. Tapo i a la
nevera durant unes 48 hores. Això ho faig perquè tregui la primera aigua.
4.
Quan ho trec de la nevera i obro observo que la
sal/sucre estan humides, bona senyal, és l’aigua del llom. Trec les dues peces
i els trec el sucre i la sal i asseco bé amb paper de cuina. Si cal, posa-les
sota el raig de l’aixeta per fer net. Però cal que s’assequi molt bé, amb un
drap de cotó ben net o amb paper de cuina.
5.
Un cop seques les arrebosso amb una barreja de pimentó
de la Vera i pebre negra. Faig servir uns guants perquè el pimentó tenyeix molt
tot. Cal vigilar bé. Pots protegir el marbre amb film transparent o un paper de
diari.
6.
Un cop les peces estan ben arrebossades, les embolico
amb paper de cuina i després amb una bena pitjant bé i deixant-les ben
embolicades.
7.
Les poso damunt un drap a la part baixa a de la
nevera. L’objectiu és assecar bé les peces. Per això no les poso tapades, m’interessa
que s’airegin.
8.
Cada dia els dono la volta perquè es vagin fent de
totes les bandes.
9.
Això durant mínim 21 dies (3 setmanes), al final d’aquest
temps si toco, veig que s’ha endurit, bon senyal, vol dir que s’ha assecat bé.
10.
Trec la bena i el paper i tallo. De seguida veuré si
està o no bé. Tasto i, si calgués més temps, torno a tapar i deixo uns dies més
a nevera.
11.
Si és el moment, genial, tallo a rodanxes i serveixo.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!