22 de març 2024

Pollastre amb salsa agredolça de llimona

 


Pollastre amb salsa agredolça de llimona

  

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

2,80€

 

Aquell pollastre que demanem quan anem a un restaurant xinès, doncs fet a casa, queda melós i boníssim. I és fàcil de fer, t’atreveixes?

  

Ingredients per unes 12 persones:

8 pits de pollastre (uns 3kg aproximadament), 6 cullerades de salsa de soja, 3 culleradetes de sal

Per l’arrebossat:  uns 5 o 6 ous, uns 180 grams de Maizena, 3 culleradetes de postres  de llevat en pols i un xic de pebre negre

 

Per la salsa de llimona : el suc de 3 llimones, unes quantes rodanxes de llimona (dues senceres), 200 grams de sucre, suc de pinya (mitja tassa, uns 150 ml.), uns 90 grams d’oli d’oliva, més Maizena (uns 75 grams), uns 750 ml de brou de pollastre

 

 

1.       Primer de tot poso els ingredients en bols o plats amb les mesures que necessito. Per una banda els ingredients per la salsa i per una altra, la resta.

2.       Demano a la polleria que em tallin els pits de pollastre a daus (no massa petits perquè després els he d’arrebossar).

3.       Poso els daus de pollastre en un bol amb salsa de soja i les 3 culleradetes de sal i els deixo marinar a la nevera una mitja horeta com a mínim. Jo els deixo una horeta i els trec.

4.       Ara faig la massa per arrebossar-los.  Bato els ous, hi afegeixo la Maizena tot batent i remenant bé perquè no quedin grumolls, afegeixo el llevat i un xic de pebre negre.

5.       Afegeixo a aquesta massa els daus de pollastre. Han de quedar ben embolicats amb la massa.

6.       En una paella gran poso oli d’oliva a escalfar i quan és ben calent, arrebosso els daus de pollastre i els col·loco en un bol gran amb paper de cuinar per extreure l’excés d’oli.

7.       Per una altra banda faig la salsa de llimona en una cassola fonda i gran (després hi afegirem tot el pollastre).

8.       Trec el suc de les tres llimones. En un bol treballo el suc de les 3 llimones amb el sucre (200 grams), el brou de pollastre (750 ml), els 75 grams de Maizena, els 90 grams d’oli d’oliva i mitja tassa de suc de pinya.

9.       Afegeixo aquest preparat a la cassola gran, ho salo al gust i encenc el foc. Vaig treballant la salsa amb unes barilles manuals a mesura que es va escalfant i que quedi tot ben lligat. Quan està a punt de bullir, comprovo tot, textura, sabor, abaixo el foc i ...

10.   Afegeixo els daus de pollastre arrebossat amb les rodanxes de llimona, ho coc uns 5 minuts a foc mig fins que la salsa s’espesseixi i deixo reposar.

 

11.   Puc servir a taula acompanyat amb un arròs basmati per exemple i resulta un plat complet.

 

 

Bon profit!

 







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!