23 de febr. 2024

llaminera de porc amb salsa de ceps


Llaminera de porc amb salsa de ceps

 

Dificultat

Mitjana

Temps

Una horeta i mitja

Cost per ració

3€

 

Un plat exquisit, amb tots els aromes i sabors dels ceps i que és la clau d’aquest plat gustós i fàcil de fer.


Ingredients per unes 4  persones: 1 filet de porc (uns 800 grams aproximadament), un parell de cebes, 400 ml. de crema de llet, 50 grams de ceps deshidratats, oli d’oliva, sal, pebre negre, unes fulles de julivert i un raig de brandi o conyac.

 

1.       Primer de tot, poso els ceps a hidratar amb aigua tèbia durant una horeta.

2.       Tallo la ceba, la mida ja va a gustos, la pots trinxar o la pots tallar a tires fines. 

3.       Salpebro el filet i el marco en una paella amb oli d’oliva en calent. Hi aboco un raig de brandi (opcional) i, quan el tinc rosset, l’aparto

4.       A la mateixa paella afegeixo la ceba i la coc fins que estigui enrossida. Un xic de sal. I les aparto.

5.       Afegeixo els ceps hidratats (alerta, reserva un vas amb l’aigua d’hidratar-los) i els coc a foc lent amb unes làmines d’all. Salo un xic. Si cal aboco un raig de l'aigua de la hidratació. A mitja cocció (quan passin uns 10 o 15 minuts) afegeixo la ceba i una part de l’aigua que he reservat (d’hidratar els ceps). Un got és suficient. Coc uns minuts tot remenant.

6.       Ho poso en un pot llarg i el passo pel túrmix fins que tingui una salsa fineta. Tasto i rectifico de sal i pebre.

7.       La salsa cap a la cassola altre cop i afegeixo la crema de llet i coc uns minuts.

8.       Afegeixo el filet de porc marcat i tallat a rodanxes. Ho coc una mica perquè les rodanxes quedin rosades de dins i tendres que són molt bones.

 

 

Bon profit!





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!