Tàrtar de salmó i alvocat
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
5,90€ |
Un tàrtar deliciós, fet amb aquest peix
tan amorós, el salmó. L’alvocat li aporta frescura igual que la llima i la
llimona.
Ingredients per unes 4 persones: mig quilo de salmó (si el compres fresc, cal
congelar-lo uns cinc dies com a mínim, per evitar el tema dels anisakis), 2
cebes tendres, 4 tomàquets madurs, 1
llimona, 1 llima, 2 alvocats, oli d’oliva, sal, salsa Worcertershire o perrins (2 cullerades),mostassa (2 cullerades) vinagre de poma (2
cullerades), salsa de soja (2 cullerades). I va molt bé també tenir cebollí, coriandre
i julivert frescos
1. Primer
de tot trec el salmó del congelador i el deixo descongelar, va molt bé
treballar-lo un xic congelat però això no és important. Cal treure la pell i les
espines. El tallo ben petit a daus. El
deixo en un bol.
2. Afegeixo
al bol el suc de la llima, la mostassa, la salsa perrins, dues cullerades d’oli
d’oliva, el vinagre, la salsa de soja, una mica de cebollí o coriandre picats.
Remeno tot bé. Tapo i deixo reposar a la nevera com a mínim mitja hora. Jo ho
deixo una horeta.
3. Tallo cebes, tomàquets a daus petits (prèviament escaldats i sense pell i sense llavors) i en un bol barrejo l'alvocat, cebes, tomàquets amb el suc d'una llimona i cebollí i deixo reposar una estona a la nevera (amb 15 O 20 minuts n'hi ha prou)
4. Quan
el salmó ha reposat prou.
5. Trec els dos bols de la nevera i...
6.
En un plat amb una anella rodona d’emplatar poso
una base d’alvocat (pressiono una mica sense aixafar) i a sobre una capa de
salmó marinat i pressiono sense aixafar. Trec l’anella, decoro amb herbes al
gust i a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!