26 de maig 2023

pebrots farcits soja al forn (vegans)

 


Pebrots farcits de soja al forn (vegans)

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

temps de cocció

20’

55’

Cost per ració

2€

 

Aquests pebrots resulten molt bons. Sí que he de dir que, el proper cop els faré amb pebrots verds de fregir tallats longitudinalment (a lo llarg) que són més prims i quedaran més tous. Aquests pebrots van quedar al dente, sí que tenen molt bona presentació. I una solució podria ser coure’ls abans de farcir-los uns 15 o 20 minuts al forn i que és el que us proposo a la recepta.

Per la resta, el farcit resulta deliciós. I és que la soja texturitzada és un molt bon recurs per tots aquells plats vegans.

 

Ingredients per unes 2 persones:

4 pebrots vermells o d’un altre color, 75 grams de soja texturitzada, 125ml. de brou de verdures, una ceba, 1 dent d’all, 4 pastanagues, 75 grams de salsa de tomàquet, 40ml, de vi blanc o brandi, uns pinyons i un xic de pebrot vermell dolç, comí, orenga, sal, pebre negre i oli d’oliva.

 

1.       Primer de tot, mesuro els ingredients, els peso i aparto per tenir-los tots preparats.

2.       Poso la soja a hidratar amb el brou calent. Ho remeno i deixo reposar uns 10 minuts. Si cal afegeixo un xic més de brou (o aigua)

3.       Sofregeixo la ceba tallada ben ben petita en una paella amb oli d’oliva i un gra d’all per aromatitzar. Quan l’all s’enrosseix l’aparto perquè no es cremi.

4.       Poso els pinyons a hidratar amb aigua freda. (és per evitar després que se’ns cremin)

5.       Afegeixo les pastanagues tallades a daus petitíssims. També s’hi pot posar carbassa o api per donar-li un sabor especial. Jo avui només he fet servir pastanaga. Ho sofregim tot fins que està fet. Salpebro al gust.

6.       Poso el forn a escalfar a 200 graus a sota i a sobre. Talló els pebrots per la part de sobre com si volgués treure un barret i els coc al forn amb un xic d'oli d'oliva uns 20' (això ho faig perquè els pebrots que usi tenen una pell i carns gruixudes)


7.       En aquest moment de cocció afegeixo la soja texturitzada a les verdures, remeno bé i rectifico de sal i pebre.  Coc uns minuts i ...

8.       Afegeixo la salsa de tomàquet, un xic de sucre i sal sobre el tomàquet per equilibrar l’acidesa. I barrejo bé. Faig coure uns 5 minuts i ...

9.       Apujo el foc i aboco el brandi. Coc fins que s’evapori i la salsa es redueixi. Apago el foc i deixo reposar.

10.   Trec els pebrots del forn. Els farceixo amb la soja i les verdures i

11.   A coure al forn uns 15 minuts.

12.   Els trec del forn i poso uns pinyons i torno al forn uns 10’ més. I serveixo a taula.

 

 

Bon profit!



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!