Melindros vegans
Dificultat  | Mitjana  | 
Temps  | 10’  | 
Repòs Forn  | 90’ 15’  | 
Cost per unitat  | 0,10€  | 
Uns melindros fets a casa, amb tots els ingredients d’origen vegetal. Vaig aprofitar per fer un pastís de pastanaga boníssim. I vosaltres, per a què els feu servir els melindros?
Ingredients per uns 15 melindros:
120 grams de farina de blat de moro, 120 més de blat, 20 grams de farina de cigró, uns 100 ml. de beguda vegetal (de civada o de soja per exemple), 120 grams de sucre moreno, uns 70 grams d’oli vegetal, uns 16 grams de llevat en pols (o un sobret), mitja cullerada sopera d’aroma de vainilla o sucre avainillat. I per l’acabat, una mica de sucre blanc.
1.     Primer de tot medeixo, peso els diferents ingredients.
2.     En un bol els barrejo per aquest ordre: primer barrejo l’oli, la llet i el sucre moreno. Ho remeno bé i afegeixo les farines, llevat i vainilla.
3.     Ho treballo primer amb una cullera de fusta i després ho passo per la màquina d’amassar elèctrica fins que tingui una massa ben barrejada i homogènia
4.     Queda una massa espessa, i molt enganxosa.
5.     La deixo a la nevera una hora i mitja perquè reposi
6.     I mentre reposa preparo una safata amb paper de forn i tinc el sucre blanc preparat. També trec una mànega pastissera que m’anirà molt bé per fer les formes
7.     Trec la massa de la nevera i la torno a passar una mica o bé per la màquina o bé amb la cullera
8.     La poso dins la mànega pastissera i vaig fent formes allargades que mesurin entre un cm. d’ample i uns 5 de llarg. Deixo força espai entremig perquè després la massa creix molt. Cal evitar que se’ns enganxin els melindros.
9.     Espolso amb sucre blanc amb generositat i al forn uns 15 minuts a uns 170 graus o fins que vegi que tenen bon color (vigila no es cremin)
10. Trec i deixo refredar
Bon profit!











Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!