Dificultat |
mitjana |
Temps |
1h.’ |
Cost per ració |
1,70€ |
És un plat que pot ser ben bé un plat principal (he comptat 1
albergínia sencera per persona) però també es pot acompanyar d’unes patates al
caliu, o un arròs basmati, .... en
aquest cas compta mitja albergínia per persona ja que atipa molt. És vegà,
sense gluten ni lactosa i el fa adequat per gairebé tothom. Molt nutritiu,
barat si aprofites època d’albergínies. La diversitat de colors fa aquest plat molt
bonic.
Ingredients
per unes 2 persones (posant 2 meitats d’albergínia) : 2 albergínies grans, 1 carbassó, 3 pebrots de
diferents colors, 1 ceba mitjana, 1 tomàquet de pera, per aromatitzar: sal, oli d’oliva, herbes provençals, curri en
pols, pebre negre en pols, pebrot vermell en pols (del dolç i del picant).
1)
Poso el forn a escalfar
a uns 180 graus a dalt i a sota.
2)
Primer de tot netejo bé
les albergínies, faig uns talls transversals formant uns rombos, salo, un raig
d’oli i al forn dins una safata (que serà la mateixa on enfornaré al final).
Aquests talls faciliten després extreure els daus d’albergínia cuita.
3)
Poso al forn les
albergínies durant uns 25 minuts a uns 170 graus (jo he tapat amb paper d’alumini
perquè no es cremin)
4)
Mentre, tallo totes les
verdures a daus i les deixo en un bol
5)
El tomàquet el deixo apart
6)
Faig una vinagreta, poso
en un got que porti tapa, oli d’oliva, sal, pebre negre, el curri, els pebrots
en pols, les herbes provençals o el timó.... tapo i ho xinxollo tot bé.
7)
Ho aboco damunt les
verdures i les remeno bé. Deixo macerar una horeta o més.
8)
Mentrestant, ja tinc les
albergínies mig cuites (no cal que estiguin del tot cuites). Les trec del forn
i amb paciència vaig tallant els daus deixant les albergínies amb la carcassa i
una mica de polpa. Les torno a col·locar a la safata.
9)
En una cassola baixa amb
una mica d’oli d’oliva aboco les verdures (totes, amb els daus d’albergínia)
excepte el tomàquet. Ho coc tot uns 6/8 minuts a foc fort. En aquest moment és
quan notes com les aromes surten de les verdures...
10) Ho
poso en un escorredor perquè tregui tot el suc. Ens interessen només les verdures
el més “seques” possibles.
11)
Farceixo amb les
verdures totes les meitats d’albergínia i finalment hi poso uns daus de
tomàquet cru i espolso amb pa ratllat sense gluten.
12) Ho
enforno durant uns 20 minuts amb forn a uns 170 graus a sota i a dalt. Tot i
així vigilo cap al final que no se’ns cremi.
Jo
aprofito l’energia del forn per coure en una altra safata unes patates o uns moniatos
o mitja carbassa o fer unes verdures escalivades.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!