Dificultat |
Fàcil |
Temps preparació Temps cocció 1 |
30’ 2h |
Cost per 1 litre de
brou |
0,50€ |
Un recurs que no pot faltar en una cuina és tenir un brou a
punt. En faig i el que no uso el congelo. És fàcil, barat i molt bo. Serveix
per fer una sopa, una crema, un guisat, una paella... i molt més natural i sa
que qualsevol dels que tenen a les botigues. Si porta molt temps en repòs veuràs que es separa l'aigua d'un brou més espès, es tracta de xinxollar-lo (moure'l) perquè es barregi altra cop tot.
1) Primer
de tot, netejo bé les verdures.
2) Tallo
el porro i la ceba ben petits. I un parell de pastanagues. És lo que anirà primer a l’olla.
També tallo la resta de verdures a trossos més grans (porro, api, xirivia, i 2 pastanagues,
...). són les que aniran apart, en una bosseta de coure aliments.
3) Poso en una olla fonda un raig d’oli i sofregeixo la ceba i el porro a foc lent fins que es tornin transparents. Afegeixo la pastanaga. Vigilo que no es cremin ni s’enganxin al fons.
4) Afegeixo
l’aigua i en aquest punt afegeixo la resta de verdures dins una bossa d’aquelles
per coure llegums.
5) Apujo
el foc i quan bulli salpebro (pebre blanc) al gust.
6) Abaixo
el foc i deixo coure una hora, hora i mitja.
7) Avui
ho he deixat reposar un parell d’horetes perquè tots els sabors i olors deixin
el brou ben aromatitzat.
8) Trec
la bossa amb les verdures (puc aprofitar-ne les que vulgui, això ja va a gustos)
9) Passo
el turmix per barrejar brou amb ceba, porro i pastanaga i veig com el brou es
torna d’un color ataronjat ben bonic.
10) Ja
el tinc per usar, puc deixar que es refredi i congelar-lo, o bé puc fer una
sopa o una escudella vegana o utilitzar per una paella o un guisat.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!