8 d’oct. 2020

brou vegà boníssim de verdures

 


Dificultat

Fàcil

Temps preparació

Temps cocció 1

30’

2h

Cost per 1 litre de brou

0,50€

 

Un recurs que no pot faltar en una cuina és tenir un brou a punt. En faig i el que no uso el congelo. És fàcil, barat i molt bo. Serveix per fer una sopa, una crema, un guisat, una paella... i molt més natural i sa que qualsevol dels que tenen a les botigues. Si porta molt temps en repòs veuràs que es separa l'aigua d'un brou més espès, es tracta de xinxollar-lo (moure'l) perquè es barregi altra cop tot.

 Ingredients per uns 4 litres de brou:  4 pastanagues, 2 cebes, 2 porros, 1 nap, 1 xirivia, mig api, aigua, oli d’oliva, sal, pebre blanc

1)     Primer de tot, netejo bé les verdures.

2)    Tallo el porro i la ceba ben petits. I un parell de pastanagues. És lo que anirà primer a l’olla. També tallo la resta de verdures a trossos més grans (porro, api, xirivia, i 2 pastanagues, ...). són les que aniran apart, en una bosseta de coure aliments.

3)     Poso en una olla fonda un raig d’oli i sofregeixo la ceba i el porro a foc lent fins que es tornin transparents. Afegeixo la pastanaga. Vigilo que no es cremin ni s’enganxin al fons.

4)    Afegeixo l’aigua i en aquest punt afegeixo la resta de verdures dins una bossa d’aquelles per coure llegums.

5)    Apujo el foc i quan bulli salpebro (pebre blanc) al gust.

6)    Abaixo el foc i deixo coure una hora, hora i mitja.

7)    Avui ho he deixat reposar un parell d’horetes perquè tots els sabors i olors deixin el brou ben aromatitzat.

8)    Trec la bossa amb les verdures (puc aprofitar-ne les que vulgui, això ja va a gustos)

9)  Passo el turmix per barrejar brou amb ceba, porro i pastanaga i veig com el brou es torna d’un color ataronjat ben bonic.

10)   Ja el tinc per usar, puc deixar que es refredi i congelar-lo, o bé puc fer una sopa o una escudella vegana o utilitzar per una paella o un guisat.

 

Bon profit!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!