15 de febr. 2019

espaguetis amb salsa de xampinyons i alls tendres






Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
0,70€

Ingredients per unes 4 persones:  400 grams d’espaguetis, 10 xampinyons, 4 alls tendres, 1 ceba tendra gran, mitja cervesa, 1 gra d’all, oli d’oliva i sal.


1)     Poso els espaguetis a bullir en força aigua durant els minuts que marqui el paquet, jo habitualment ho cóc un parell de minuts menys perquè m’agrada la pasta al dente. Solc usar pasta integral i avui la cóc uns 7 minuts
2)    Mentre bull la pasta, tallo la ceba tendra ben petita i la poso a fregir en una paella amb oli d’oliva. Mentre es fa tallo ben petit l’all tendre i la dent d’all.
3)    Passo a netejar els xampinyons, ben nets i talladets a trossets petitons.
4)    Afegeixo els alls a les cebes i cóc uns 5 minuts més. Salpebro al gust. Hi aboco mitja cervesa (uns 150 ml. Aproximadament). Tot i que si no es té cervesa va molt bé també un vi blanc o cava.
5)    Deixo coure uns 10 minuts més. Si t’hi fixes veuràs que la salsa s’ha reduït força. És la idea. Després quedarà una salsa espessa i suau.
6)    HO passo a un pot fondo i li passo el turmix fins que tingui una bona textura.
7)    Ja tinc feta la salsa. Serveixo la pasta amb la salsa apart en un bol i formatge parmesà apart.

Bon profit!
Aquesta recepta és la típica que es fa rapidet, es tracta d’anar tallant i coent els ingredients mentre la pasta es fa. Pots arribar a tenir-ho tot ok en vint minutets.
Pim-pam.

els ingredients

tallem les cebes i els alls



coem la ceba



hi afegim els alls

afegir els xampinyons


avui una mica d'oli picant

i cervesa



coure una estona fins reduir


passar el turmix



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!