22 de febr. 2019

taronges confitades



Dificultat
mitjana
Temps de preparació.
10 minuts
Temps de cocció:
1 hora i mitja
Temps d’assecament
2 o 3 dies
Cost per ració
0,40€ x cada taronja


La taronja confitada s’utilitza en molts pastissos per decorar però també es pot fer servir per tenir per endolcir tot tipus de postres. Tallada a trossets en una xocolata desfeta calenta és deliciosa per exemple.

Ingredients: 2 taronges, i per l’almívar 200 grams d’aigua i 250 grams de sucre.  També anirà bé tenir una reixeta d’aquelles de posar pastissos per la última fase (assecament)


1)     Netejo les taronges bé i les asseco. Les tallo a rodanxes no massa primes però tampoc massa gruixudes. La qüestió és que es puguin menjar bé però que per altra banda no siguin massa primers perquè no es trenquin.
2)    Ara trec l’amargor de la taronja (la part blanca és la que amarga). Com? Poso les rodanxes en una cassola i les cobreixo d’aigua. Poso a coure i quan arrenqui el bull l’aigua ho deixo uns 5 minuts que s’escaldi bé.
3)    Escorro i deixo descansar.
4)    En una cassola poso l’aigua amb el sucre a coure i vaig remenant. Quan s’escalfi el sucre i l’aigua es barrejaran bé. Aleshores hi aboco les rodanxes de taronja a poc a poc i amb cura i deixo coure a foc mig durant una hora i mitja. Es formarà un almívar que espessirà una mica amb el temps.

5)    Aturo el foc, i trec les taronges de l’almívar. Aquí podem fer 2 coses per la seva conservació.

a.     Una, posar les rodanxes de taronja cobertes amb l’almívar calent dins un pot de vidre ben net, tancar bé i girar-lo al revés perquè faci el buit
b.    Treure les rodanxes i posar-les en una reixeta de pastisseria a assecar en un lloc que doni l’aire i si hi ha sol, millor. Jo he optat per aquesta via. Quant de temps? Jo calculo que ideal seria deixar-les 48 hores i potser més i tot però tot dependrà de la humitat de l’ambient.
c.     També es poden desar en un taper a la nevera.



Bon profit!




només 3 ingredients

a rodanxes

escaldem


escorrer



faig l'almívar


confito les taronges

deixo coure una hora i mitja

i poso a assecar





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!