divendres, 3 de juliol de 2015

braç de gitano de pebrots, formatge i nous



És un braç de gitano molt bó i que es pot fer amb farina sense gluten també  i així fer-lo apte per celíacs.


Ingredients (per unes 4/5 Persones): el pa de pessic fals: 150 grams de pebrots del piquillo, 100 grams de farina de brioxeria, 2 ous, mig sobre de llevat (entre 9 i 10 grams), sal i pebre

Pel farcit: formatge d’untar (uns 250 grams), nous (uns 50 grams), enciam iceberg (unes quantes fulles)     
1.   Posem el forn a escalfar a 200 graus.
2.  Triturem els pebrots del piquillo.
3.  Separem els rovells dels ous. En un bol batem els ous, salpebrem, hi afegim els pebrots triturats. Jo faig servir unes barilles elèctriques perquè la massa queda molt millor.
4.  Tamisem la farina on hi hem barrejat el llevat.
5.  Barregem la farina amb la resta.
6.  Muntem les clares a punt de neu i les afegim amb molt de compte al preparat. Jo ho faig amb una llengua pastissera fent moviments suaus.
7.  Posem la massa en una safata de forn amb paper de forn, estenen la barreja i aplanant-la bé.
8.  Enfornem durant uns 10 minuts a uns 180 graus amb el forn de sota.
9.  Mentrestant aprofitem i piquem les nous en trossets petits. Tallem en tires molt fines l’enciam.
10.  Traiem del forn, traiem de la safata mantenint el paper de forn i tallant les parets perquè surti millor, també tallem l’excés de paper de forn i posem sobre un drap de roba.
11. Encara en calent estenem el formatge d’untar i afegim escapant per tot arreu les nous esmicolades i l’enciam tallat en juliana.
12.  Enrotllem amb molt de compte simulant un braç de gitano i deixant embolicat amb el drap de cuina. Es deixa refredar en un taper i posem a la nevera (jo el poso amb drap i tot).
13.  L’endemà traiem el drap i posem damunt una safata de servir. Podem presentar el pastís tot sencer o tallat en porcions  per facilitar que cadascú es serveixi.


Bon profit !





els ingredients

tallem l'enciam a juliana


piquem els pebrots



tamisem la farina i el llevat i els afegim

remenem bé i

afegim les clares a punt de neu




en calent l'enrotllem per donar-li la forma





untem amb el formatge

i farcim amb les nous i l'enciam

enrotllem 

i tapem amb el drap

desem a la nevera unes hores


traiem el paper de forn


i ja poddem servir sencer o tallat a rodanxes




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!