26 de juny 2015

Carbassó farcit de verdures








Ingredients:  5 carbassons,  1 ceba gran, 2 dents d'all, 2 pebrots vermells, 1 albergínia, 1 cullerada de tamari, ametlles (laminades o a granets). Oli d'oliva, sal i pebre.

1)     Netegem els carbassons i els coem al vapor durant uns 10 minuts.
2)    Els buidem de dins amb una cullera. Posem la polpa dins un bol i els carbassons en una safata amb paper de cuina cap avall perquè vagin traient l'aigua. Ens interessa tenir-los ben secs.
3)    Posem el forn a escalfar a uns 180 graus.
4)    Apart tallem a daus molt petits les verdures.
5)    En una paella amb oli d'oliva saltegem les verdures, primer comencem amb la ceba fins que es vegi transparent (uns 5 minuts), després hi afegim el pebrot i l'albergínia i coem uns 5 minuts aproximadament. A l'últim hi afegim la polpa de carbassó i coem 5 minuts més junt amb el tamari i la farigola.
6)    Salpebrem els carbassons, els col·loquem en una safata d'anar a forn cap amunt i anem farcint amb les verdures.
7)    Posem ametlles per sobre (pot ser ametlla a grans o bé a làmines)
8)    Al forn a gratinar fins que siguin daurats (uns 15 minuts)


els ingredients

els tallem a lo llarg

els coem al vapor, que quedin al dente

i tallem les verdures a daus molt petits






fregim la ceba

afegim l'all i coem un parell de minuts més

afegim el pebrot vermell

i l'albergínia

buidem la polpa del carbassó


l'escorrem bé i aixafem amb una forquilla

pintem la safata amb oli d'oliva

hi col·loquem els carbassons

barregem les verdures amb la polpa del carbassó

coem una estona 


farcim els carbassons

amb ametlla per sobre

i al forn a gratinar

servim calent o tebi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!