Uns macarrons
amb ceps i carbassa, un plat molt complert i bo.
Ingredients (per unes 4/5 persones): 500 grams de macarrons, mig quilo de
carbassa a daus, uns 30 grams de ceps secs, una ceba petita, oli d’oliva i d’espècies: nou moscada, julivert fresc, sal, pebre negre
mòlt i opcional: formatge parmesà ratllat
1) Primer
de tot posar a hidratar els ceps en un bol amb força aigua una mica calenta
(anirà més ràpid i millor per aquest plat). Ens interessa tenir una bona
quantitat perquè després l’aprofitarem com a brou per coure la carbassa i la
pasta.
2) Pelem
i tallem la carbassa a daus mitjanets (del tamany d’una pruna) i reservem.
Pelem i tallem la ceba que quedi ben petita.
3) En
una cassola gran sofregim la ceba amb oli d’oliva, quan comenci a tornar-se
transparent hi afegim els daus de carbassa i que es sofregeixin un parell de
minuts .
4) Ara,
colem els ceps deixant el brou dins un pot. Aboquem el brou dels ceps a la cassola
i deixem coure uns 20’ més o menys fins que tinguem la carbassa ben cuita.
5) Mentre
en una olla bullim els macarrons durant uns 8 o 9 minuts de manera que quedin
al dente: quan bulli l’aigua hi aboquem els macarrons, salem, deixem coure i escorrem.
6) Afegim
els ceps a la cassola, pebre negre mòlt, nou moscada, i sal i deixem coure uns
10 minuts. Si cal afegim aigua, ha de quedar una mica caldós.
7) Afegim
a la cassola els macarrons cuits i escorreguts i deixem saltejar uns minuts.
Servim calent adornant amb fulles de julivert (també picadet) i formatge
parmesà ratllat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!