Encara queden préssecs, i aquest pastís és ideal ara a la tardor, quan el sol comença a baixar, per fer un berenar ben dolç.
Ingredients (per unes
10 racions): 250 grams de farina, 200 grams de sucre, 6 ous, 100 ml. d’oli, 1
iogurt blanc, 4 préssecs, 1 sobre de llevat
- Posem el forn a escalfar (a uns 200 graus)
- Posem paper de forn en un motlle i l’untem amb mantega fosa
escampant-la amb un pinzell. Pensa que aquest pastís després es gira i el
que hem posat a la base queda al capdamunt. En aquest cas ho fem per poder
desemmotllar-lo més fàcilment i alhora obtenir aquell color brillant que
li dona la mantega. Després espolsem amb sucre.
- Pelem i tallem els préssecs a rodanxes i els anem col·locant a la
bases sobre la mantega i el sucre.
- Separem les clares i els rovells. Les clares en un pot per muntar
les clares i apartem a la nevera (es muntem millor ben fredes) i els
rovells en un bol gran on farem tota la massa.
- Ara fem el puré de préssec. Agafem la meitat dels préssecs (2) i
els pelem, traiem el pinyol i triturem en un pot amb el turmix. Apartem.
- Barregem els rovells amb el sucre i batem una estona.
- Hi afegim el iogurt, després l’oli , el puré de préssec i
finalment la farina barrejada amb el llevat. La podem tamisar. Jo, avui,
no ho he fet i també ha quedat bé.
- Traiem les clares i les muntem a punt de neu (amb un polsim de
sal). I les barregem amb molt de compte (amb una llengua pastissera i fent
moviments suaus de sota a amunt).
- Posem la massa del pa de pessic al motlle abocant-la al mig i ella
mateixa ja s’anirà estenent per tot el motlle.
- El posem al forn a uns 180 graus, sols el de sota durant
aproximadament uns 45 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem
punxant al centre i en sortir el punxó net). No obrir el forn fins
passada una estona i deixar la coca reposar una mica abans de treure-la
del forn. Jo obro el forn una mica per anar-ho refredant a poc a poc.
- Deixar refredar i desemmotllar. Com? Posem una safata al damunt,
girem el pastís i traiem el paper de forn amb molt de compte. Ja veureu
quin color ataronjat i quins préssecs més caramel·litzats us queden.
Servir calent o tebi
però també és bo fred.
Es pot servir acompanyat
d’unes boles de gelat de vainilla o una mica de nata muntada
Bon profit!
|
els nostres ingredients |
|
jo, primer de tot, separo les clares i a la nevera |
|
uns préssecs catalans ben bons |
|
treballem els rovells amb el sucre (com sempre) |
|
fem el puré de préssecs |
|
anem afegint la resta d'ingredients |
|
i la farina |
|
i les clares muntades a punt de neu |
|
preparem la falsa base del pastís |
|
aboquem la massa per sobre |
|
i per anar al forn |
|
ara traiem el paper de forn a poc a poc i.... |
|
preciosa, a punt per menjar ! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!