Magranes,
aquest fruit de tardor, amb un gust suaument àcid i amb moltes propietats, baixa en sucres i amb molta aigua, amb algunes vitamines i minerals. Ideal per acompanyar a les amanides. 
Ingredients per 4/5 persones: assortit d’enciams
al gust (podem jugar amb els colors), les llavors fruit d’una magrana, un
grapat de pinyons, 5 ous i per la vinagreta: vinagre de Jerez, sal, pebre, oli
d’oliva i julivert
1)     Netegem
els enciams i els traiem l’excés d’aigua. 
2)    Posem
els ous durs en aigua bullint durant 10 minuts, els traiem i fem refredar,
primer sota l’aixeta amb aigua freda. 
3)    Mentre
es fan els ous, obrim la magrana i en traiem les llavors.
4)    I
ara fem la vinagreta, com? Triturem les fulles de julivert. En un morter hi
aboquem un raig de vinagre, sal i pebre al gust i anem remenant amb unes
varilles petites o amb una forquilla, hi afegim a poc a poc l’oli d’oliva i
anem emulsionant, i també el julivert. Apartem
5)    Muntem
el plat, de base els enciams, jugant amb els colors, la magrana, els pinyons,
els ous durs tallats a mitjos o a quarts i amanim amb la vinagreta.
Bon profit !
| els ingredients | 
| netegem els enciams i els traiem l'excés d'aigua | 
| coem els ous | 
| muntem el plat | 
| amb els ingredients | 
| la vinagreta | 
| li donarà un toc de frescor al plat | 
 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!