És l’ensaladilla russa “de tota la vida “ però afegint o traient alguns ingredients, com es fa a moltes cases. Jo utilitzo de base: la mongeta verda, la pastanaga i la patata. A partir d’aquí ja vaig afegint segons el que tingui en aquell moment al rebost o la nevera. Inclús a vegades l’ amaneixo amb oli d’oliva en comptes de maionesa o faig una salsa diferent per donar-li un toc diferent. Per què no una salsa romesco ??
Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h
|
Cost per ració
|
0,70€
|
Ingredients per 4/5 persones:
5 patates, 4 pastanagues mitjanes, 500
grams de mongeta verda, 5 ous dusos, 2 pebrots vermells, 2 tomàquets, 1 llauna
mitjana d’olives sense pinyol, uns 300 grams de pèsols (poden ser perfectament
dels congelats).
I la tonyina?? Siii, si es vol també se’n pot
posar qui vulgui però jo aprofito per fer d’aquest un plat vegetarià.
Per amanir:
sal, oli d’oliva i/o maionesa (o una salsa freda diferent). Sempre que puc faig
una maionesa casolana que és part de la gràcia d’aquest plat. Com la faig jo? Doncs, senzill, poso tots els ingredients en un pot allargat: un all picadet, sal, pebre, una mica de suc de llimona, un o dos ous i oli d'oliva. Poso el turmix a la base i engegat vaig pujant a poc a poc fins arribar dalt de tot, la maionesa queda molt ben lligada.
1) Netegem
bé totes les verdures, les tallem a daus procurant que totes tinguin el mateix
tamany.
2) Si
tenim els pèsols congelats els traiem del congelador i deixem en un plat sobre
el marbre de la cuina.
3) Posem
en un pot amb aigua bullent els ous deixant-los anar a poc a poc ajudant-nos
d’una cullera gran. Deixem coure 9/10 minuts i ràpidament refredem l’aigua amb
els ous per aturar la cocció dels ous. Apartem els ous
4) En
una olla ben gran amb aigua bullent (i sal) hi aboquem en primer lloc las
pastanaga, al cap de cinc minuts hi afegim la mongeta verda i els pèsols i al
cap de dos/tres minuts més la patata. Ara, ho deixem coure uns 15/18 minuts.
Mirem que estigui cuit però no desfet. Jo trec una cullera amb 2 o 3
ingredients diferents i miro cóm estan tallant amb un ganivet per veure el punt
de cocció.
5) Escorrem
les verdures i refredem. Pelem els ous dusos i els tallem per la meitat per
posar a un costat del plat o bé a daus (això depèn dels nostres gustos). Tallem
els tomàquets i els pebrots vermells
6) En
un bol barregem totes les verdures fredes, ho amanim amb la salsa i servim a
taula. Per poder gaudir al màxim dels sabors és millor que no sigui
excessivament freda.
Podem acompanyar amb
unes torradetes, uns bastonets o galetes salades
Bon profit !
Mmmmm! Quina bona pinta!
ResponElimina