dissabte, 25 de gener de 2014

Fricandó de vedella amb moixernons





Dificultat
Fàcil
Temps
1h30’
Cost per ració
3€

Ingredients (per unes 5 persones): 1 kg de vedella talladeta per a fricandó (filets petits), 50 grams de moixernons secs, 2 cebes mitjanes, 2 o 3 tomàquets naturals vermells, 1 got petit de vi blanc (o cava), una mica de brandi, oli d’oliva, sal, aigua (o brou) i farina.
Per la picada: 2 grans d’all, julivert, ametlles torrades i, opcional: xocolata, carquinyolis, pinyons.
Es pot fer amb un altre tipus de carn per exemple: carn magra de porc, pit de gall d’indi ...

1)     Posar els bolets en remull amb aigua almenys una hora abans.
2)    Salar i enfarinar la carn i fregir-la amb molt oli d’oliva per totes dues bandes. Reservar la carn.
3)    Trinxar les cebes i fregir-les en l’oli anterior. Si volem hi afegim el tomàquet triturat o bé aquella espècie anomenada “pimiento choricero”, poquet. Va bé barrejar-ho bé en el tomàquet. Ensucrar. Deixem coure a foc lent fins que caramel·litzi una mica. (uns 15 minuts)
4)    Hi afegim els talls de carn. Hi tirem brandi (més o menys un got petit d’aquells de tallat). Hi aboquem el vi blanc (un got aproximadament). I després hi aboquem l’aigua o el brou fins que la carn quedi coberta. Salem al gust.
5)    Tapem i fem coure uns 40 minuts a foc lent/mig. Cal anar veient que no s’enganxi i si veiem que ho necessita hi incorporem brou o aigua calenta.
6)    Per la picada: en un morter piquem l’all, julivert i ametlles i la resta d’ingredients si volem. Hi afegim una mica de suc de la cassola perquè quedi ben diluït tot.
7)    10 minuts abans de finalitzar la cocció de la carn hi afegim els moixernons amb l’aigua de remull i tot. I seguidament hi barregem la picada.
8)    Deixem reposar unes quantes hores. És un plat que guanya d’un dia per l’altre.

Podem servir amb patates de guarnició al forn o un puré de patates o un timbal d’arròs blanc.
Bon profit!


els ingredients: que siguin de qualitat

posem a hidratar els bolets

salpebrem la carn


enfarinem





tallem la ceba


fregim la carn i la reservem




la ceba ben rossa sense que es cremi

hi afegim el tomàquet natural triturat i 

ensucrem lleugerament i salem


hi afegim la carn



hidratem la carn i que vagi coent-se...



fem la picada

aboquem els moixernons els ultims minuts













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!